Aļņa gaļas veltnīši.

Aļņa gaļas veltnīši.

01. Jan 2013, 22:28 annijalise annijalise

Viltotās irbītes-
1.ņemam kādu labu gaļas gabalu,kas labi ir sagriežams šķēlēs, tad garšvielas, un speķi.šeit es izvēlējos aļņa gaļas liesumus.
2.gaļu labi izklapē, sagaršvielo,
3.ieliek speķa stienīšus, un satin.
4.tā izdara ar visu gaļiņu.
5. tad ar šuvīti uz leju liek veltnīšus karstos taukos, un apcep.ja gaļas šķēlītes nav dikti mazas, tag nevajag nekādus, diegus vai irbulīšus izmantot.
7.visus apceptos veltnīšus liek čuguna traukā ''pīle''.
8.aplej ar karstu ūdeni, un liek sautēties, zem vāka, cepeškrāsnī, vai virs plīts.
9.Labu apetīti, no šķidrumiņa kas paliek izgatavo superīgu brūno mērci, un piedevās liek to ko sirds kāro, šajā reizē bija-cepeškrāsnī cepti kartupeļi.