Aina Poiša: Kad ir īstais laiks sākt kopdzīvi?

Aina Poiša: Kad ir īstais laiks sākt kopdzīvi?

09. Apr 2013, 11:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Māmiņa jautāja, vai nav par agru sākt kopdzīvi ar puisi, ja esat iepazinušies tikai pirms trīs mēnešiem. Lūk, kā uz šo jautājumu atbild profesionāle. Iesaka Aina Poiša, psihoterapeite.

Kopdzīve vienmēr ir eksperiments. Divi cilvēki sāk dzīvot kopā, viņi viens otru iepazīst vēl tuvāk un vēl dziļāk. Skaidrs, ka sākot dzīvot kopā, attiecībās sākas jauns posms. Ir beidzies randiņu periods un tas pārī abiem liek uzņemties papildus atbildību. 

Ir jāiemācās sadzīvot. Tas ir treniņš tavam egoismam, jo jāiemācās pieslīpēties, nevis otra labā uzupurēties. Protams, tam vajadzīga pacietība un interese. Nekas nesanāks, ja jau pie pirmajām grūtībām sakrāmēsi čemodānus un katrs dosieties uz savu pusi.

Lai palīdzētu sev uzsākt jauno dzīves periodu un pati nodrošinātos ar mazāk strīdiem par ikdienas sīkumiem, pirms tam vienojieties par pamatjautājumiem. Kā sadalīsiet ikdienas pienākumus? Kā aizrit otra dienas ritms? Kas patīk? Kas krīt uz nerviem?

Sieviešu Klubs

Vēl atceries, kā sāki dzīvot kopā ar savu mīļoto vīrieti? Dalāmies pieredzē, lai varam atbalstīt meitenes, kas to vēl tikai grasās darīt!

09. Apr 2013, 16:16

uuuiii. 😃 atceros gan un mums nebūt negāja viegli - kašķējāmies par sīkumiem un dakārt vēl šodien kāds krupis pa ceļam izlec, bet man prieks, ka mēs viemēr kkādā veidā tomēr rodam kompromisu un galu jau vairāk kā divus gadus dzīvojam kopā (gadu laulībā) 😀 Katra diea ir kopīgi noties metrs pa dzīves ceļu, kuru esam izvēlējušies iet kopā, jā esam vēl tikai tā sākumā. bet tas ir tā vērts - būt kopā - atgriežoties mājās just otra plecu, zināt, ka mājās kāds TEvi gaida 😀 !!!