Aicinām jaunās māmiņas aizpildīt aptaujas anketu

23. Mar 2020, 22:16 Evija Cernova Evija Cernova

Iegurnis ir kā apaļa dārgumu lāde, kuras malas veidotas no kaula, bet “grīda” no muskuļu kārtām, ko pieņems saukt par iegurņa pamatnes muskulatūru. 

Grūtniecība un dzemdības ir liels izaicinājums šiem muskuļiem, jo jānotur arī gaidāmā bērniņa svars un jaiztur ievērojams spiediens dzemdībās. Tas viss var atstāt būtiskas sekas uz iegurna pamatnes muskuļiem - sākot no plīsumiem dzemdībās līdz izmainītam (palielinātam vai samazinātam) muskuļu tonusam grūtniecības un pēcdzemdību periodā. Ievainota muskulatūra vairs nespēj pilnvērtīgi izpildīt savas funkcijas, tādēļ bieži vien attīstās to traucējumi - urīna un/vai fēču nesaturēšana, orgānu noslīdējumi, seksuālā disfunkcija u.c. veselības problēmas.

Ja esi jaunā māmiņa ar 3-24 mēnešu vecu mazuli, aicinām piedalīties pētījumā  aizpildot aptaujas anketu https://docs.google.com/forms/d/1aGcNiCDYfzUbz1CpAVQZGCyKlq056FDdvCnq6kJhE4w/viewform?ts=5e5e9a04&edit_requested=true

Palīdzi izzināt  likumsakarības un aktualizēt šīs delikātās veselības problēmas, lai nākotnē varētu palīdzēt tās risināt, sekmējot jauno māmiņu labsajūtu!

Iepazīties ar pētījumu: http://www.labaprakse-fizioterapija.lv/izglitojosie-materiali/musu-petijumi/aptauja-jaunajam-maminam/