Ābolu, burkānu un mandeļu kēksiņi

Ābolu, burkānu un mandeļu kēksiņi

17. Mar 2013, 10:24 maijbite maijbite

Labdien!

Jaunākajā žurnālā "100 labi padomi" (2013. g. marta nr. 3/27) ieraudzīju recepti, kuru izlēmu  pamēģināt. Izlasot recepti, sapratu, ka mājās viss nepieciešamais ir un recepte ir ļoti vienkārša. Iespējams māmiņa, kura šos kēksiņus gatavoja ir māmiņu klubā, ja tā, tad pateicos par garšīgo kēksiņu recepti. :)

Sastāvdaļas:

2 nelieli burkāni

2 nelieli āboli

3 olas - baltumi un dzeltenumi atsevišķi

100 g miltu

100 g mandeļu skaidiņas

150 g cukura

2 ēd. k. vaniļas cukura

5 ēd. k. citrona sulas

2 tējk. cepamā pulvera

šķipsna sāls

Gatavošana:

1. Burkānus un ābolus sarīvē (es rīvēju uz rupjās rīves), samaisa ar 1 ēd. k. citrona sulas un mandeļu skaidiņām. Olu dzeltenumiem pievieno 4 ēd. k. citrona sulas, 100 g cukura un vaniļas cukuru, samaisa. Tam pievieno burkānu, ābolu-mandeļu masu.

2. Miltus sajauc ar cepamo pulveri. Olas baltumus un pāri palikušo cukuru sakuļ putās. Miltus sajauc ar burkānu, ābolu un mandeļu masu, kurā viegli iecilā olbaltuma putas.

3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Metāla kēksiņa formiņas izoderē ar papīra formiņām, kurās līdz 2/3 liek kēksiņu mīklu.

Cep 20-25 minūtes, kamēr, ar skaliņu iedurot viducī, tas nāk ārā sauss.

4. Var rotāt ar šokolādes vai cukura glazūru, kā arī krāsainām konfektītēm. (Arī bez rotājuma kēksiņi garšoja ļoti labi). :)

20130317101404-80384.jpg

Žurnālā teikts, ka gatavošana ir 45 minūtes un sanāk 12 kēksiņi - man sanāca 24 kēksiņi (nelieli).

Lai labi garšo! :)

Maija