7 padomi, kā ievest mājās mieru

7 padomi, kā ievest mājās mieru

12. Feb 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Stress ir mūsdienu cilvēku dzīves nedraugs. Pēc ikdienas skrējiena un problēmām, katrs vēlamies, mājās atnākot, atpūsties, iegūt mieru un atbrīvoties no stresa. Kā pārvērst māju par miera ostu nemierīgā pasaulē? Ir daži vienkārši, bet iedarbīgi veidi, kuru pamatā ir fen šui.

Ienes dabu savā vidē

Zinātniskie petījumi apliecina, ka dabas skati un dabīgie materiāli nomierina. Cilvēki daudz ilgāk ir dzīvojuši pie dabas nekā cilvēka veidotā vidē. Labai pašsajūtai mums ir nepieciešami dabas elementi, tādi kā augi, ūdens, saules gaisma un svaigs gaiss.

Ievietojot istabā augus, no akmens vai koka taisītus priekšmietus, strūklakas vai mākslas darbus/fotogrāfijas, uz kurām ir attēlotas dabas ainavas, telpā tiek ievesta āra sajūta, kā arī radīs miera sajūtu un palīdzēs atslābināties un atpūsties.

Novērs asus stūrus un malas cik iespējams

Mamma mācīja, ka rādīt ar pirkstu nav pieklājīgi. Asas malas un stūri paaugstina mūsu aizsardzības refleksus un rada saspringuma sajūtu. Tāpēc izvēloties mēbeles, dekorus un augus telpai, labāk izvēlēties priekšmetus ar apaļiem stūriem un maigām malām, lai vidē rādītu draudzīgu un relaksējušo atmosfēru.

Izvēlies pilna spektra gaismas

Mūsu ķermenis un acis reaģē uz dabīgas gaismas – saules gaismas – pilnu spektoru. Kad mums piektrūkst saules gaismas, ķermenis pārstāj izstrādāt serotoninu – tā saucamo "laimes hormonu" – hormonu, kas ļoti stipri ietekmē mūsu noskaņojumu. (Tieši tāpēc cilvēki, kas dzīvo ziemeļos piedzīvo ziemas depresiju).

Aizvieto fluoriscentās lampas un kvēlspuldzes ar pilna-spectra alternatīvām. Ja savā darbā tu nevari kontrolēt savu vidi, tad vismaz uzliec uz sava galda pilna spektra lampu.

Ļoti noderīgi ir slēdži ar apgaismojuma intensitātes regulēšanu, jo ar to palīdzību var vienkārši regulēt nepieciešamo gaismas līmeni telpā.

Izvēlies maigas, neitrālas krāsas un toņus

Svaigi bēšie un zemes toņi, maigi zaļi un zili toņi padarīs telpu mierīgāku. Centies izvairītes no pārāk intensīvām un košām krāsām, ja mēģini izveidot miera un atpūtas vietu savā mājoklī.

Mājās izmanto tikai dabīgas smaržas

Par katru cenu izvairies no mākslīgiem "gaisa atsvaidzinātajiem"! Tie tiek ražoti no ķīmiskām vielām un izdala toksīnus. Rezultātā var iegūt galvas sāpes, aizkaitinājumu un sliktu dūšu. Ja gribas kādu smaržu telpā, tad izmanto dabīgas sveces vai ēteriskas eļļas, izvairies no visa sintētiskā.

Vertē mākslu

Mākslai piemīt spēja stipri ietekmēt mūsu emocijas. Uztaisi revīziju mākslas darbiem, noņem visu, kas nesniedz pozitīvas emocijas un mieru.

Dzīvo ar mantām, kuras tev patīk

Ja tev tas nepatīk, tu to neizmanto un tas nav vajadzīgs... atbrīvojies no tā. Tas arī atteicas uz cilvēkiem, kas indē tavu ikdienu.

Kā par mieru savās mājās gādājat jūs, dāmas?