Ikrīta rituāls lieliskas dienas sākumam

Ikrīta rituāls lieliskas dienas sākumam

30. Oct 2012, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No rītiem, kolīdz izdzirdi atskanam modinātāja zvanu, uzreiz nevajadzētu slieties sēdus un steigties izkāpt no gultas. Tā vietā, iedibini tradīciju – ik rītu veic pāris vingrinājumus ķermenim un garam, kas katru dienu palīdzēs uzsākt pozitīvi!

Konsultē fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne, arī Sieviešu Kluba nodarbību pasniedzēja. 

Atmodini ķermeni!

1. Kamēr acis vēl ir aizvērtas, veic elpošanas vingrinājumus. Elpo lēni, un ar visām ķermeņa daļām – vēderu, krūtīm, muguru.

2. Guļot zem segas, sevi paglaudi un samīļo – centies sevi sajust.

3. Tad kārtīgi izstaipies un izvārties pa gultu. Izstaipi rokas, kājas un visu savu ķermeni!

4. Pēc tam izapļo plaukstas un pēdas – tas uzlabos asinsriti! Tad vienlaicīgi izapļo gan pēdas, gan plaukstas: pēdas, virzienā prom no centra, bet rokas – virzienā uz centru. Tas ļaus koncentrēt uzmanību uz savām ķermeņa daļām un stimulēs abu smadzeņu pusložu darbību. "Šis ir ļoti jauks rituāls, ko veikt pēc pamošanās," uzsver fizioterapeite. 

5. Pēc tam vajadzētu izvelties no gultas. Tas nozīmē, ka ir jāpārveļas uz viena sāna, un tikai pēc tam drīkst celties un kāpt ārā no gultas.

6. Tad, ja tev joprojām nāk miegs, un ir grūti pamosties, ar plaukstām ātri un spēcīgi paberzē ausis. Tas dos enerģiju un pamosties būs vieglāk!  

Atmodini garu! 

„Mūsu noskaņojumu spēcīgi ietekmē kopējā atmosfēra. Piemēram, bieži vien, paraugoties ārā pa logu, un redzot, ka līst, pārņem nelāgs noskaņojums, un vairs neko negribas, tomēr es cenšos neiespaidoties!

Šādos rītos es sev godīgi pasaku – šis laiks uz mani neattiecas, jo mēs nevaram izmainīt situāciju, bet mēs varam mainīt savu attieksmi pret to,” atgādina Kristīne Stalīdzāne.

Tādēļ ik rītu, skatoties ārā pa logu, sev domās saki: cik fantastiska ir šī diena!

Lai diena iesāktos pozitīvi, vari klausīties patīkamu, skaistu mūziku, atkarībā no noskaņojuma un savām tā brīža vēlmēm.

Tāpat Kristīne Stalīdzāne iesaka uzrakstīt savas mīļākās atziņas un aforismus uz lapiņām, un tās novietot, piemēram, pie ledusskapja durvīm. Tad ik rītu, baudot kafiju, tos varēsi pārlasīt, un iedvesmoties jaunajai, skaistai dienai!

Kad būsi veikusi šādu rīta rituālu, varēsi teikt, ka diena pavisam noteikti ir iesākusies patīkami!

Sieviešu Klubs

Vai tev jau ir kādi ik rīta rituāli? Pastāsti, kādi!