Analizējam: kur paliek tavs laiks?

Analizējam: kur paliek tavs laiks?

29. Oct 2012, 00:01 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Stāsta Sieviešu Kluba eksperte Inta Santa, koučinga speciāliste.


 

Izrādās lielākais sievietes stresa cēlonis – sabalansēt darba un mājas dzīvi. Jo sevišķi, ja atsāksi strādāt pēc bērna kopšanas atvaļinājuma. Skaitām, cik daudz laika katrai dzīves jomai velti.

 

Lai darbā atgriešanās process aizritētu mierīgāk, uz papīra uzraksti dienas režīmu. Cikos celies, cikos ēd brokastis, cikos ved bērnu un bērnudārzu vai pie auklītes, cikos būsi darbā, cik ilgi strādāsi, kā pagūsi pagatavot vakariņas, cik laika tas aizņems, kurā brīdī spēlēsies ar savu mazo? Šie ir tikai daži jautājumi ierosmei. Droši papildini pēc saviem ieskatiem.

 

Tad šim laika sarakstam blakus pieliec vērtējumu ABC skalā. Ar burtu A atzīmē visus tos svarīgos darbus un notikumus, kurus nevari deliģēt citiem un kurus šodien noteikti jāizdara. Ar burtu B – svarīgie darbi, kuriem jābūt padarītiem, bet kurus varētu darīt arī kāds cits. Un C – darbi, bez kuru veikšanas var iztikt, bet to nedrīkst darīt, jo tie tevī vairo prieku.

 

Tagad savu laiku saplānot būs daudz vieglāk. B darbus no saraksta izsvītro (protams, apzinot, kurš tos darīs tavā vietā) un tavā dienas režīmā paliks vairāk brīva laika un mazāk stresa.

 

Bet savu C darbu sarakstu vienmēr turi sev tuvumā. To izmantosi brīdī, kad A darbos pēkšņi radīsies neieplānota pauze. Piemēram, pārcelsies tikšanās uz vēlāku laiku. Pa to laiku palasi grāmatu vai pašiverē pa veikaliem. Nu tāpat – savam priekam!

 

Kādi ir tavi secinājumi, izvērtējot savu dienas laika režīmu? Viegli atteikties no B darbiem, deliģējot tos citiem?

 

Sieviešu Klubs

Eksperts

Inta Santa

personības un komandas izaugsmes trenere/koučs
Inta Santa Vecāku skolā