Pagatavo Ghi sviestu pati

Pagatavo Ghi sviestu pati

31. Oct 2012, 12:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Ja vien ēd pēc ajūrvēdas principiem, Ghi sviests, pavisam noteikti ir tas, kas ikdienā ir nepieciešams virtuvē. Bez tā neiztikt. Bet, kā lai to pagatavo? Tieši tā - to pagatavot katra varam mēs pati. Iesaka vēdiskā astroloģe Inga Ruņģe!

"Gī ir tīri sviesta tauki. Tajā nav piena biezumu, kas varētu sasmakt, tāpēc gī pat var neglabāt ledusskapī vairākus mēnešus," stāsta Inga Ruņģe. "Lai pagatavotu Ghi sviestu, tas gan ir ilgi un lēni jākarsē, lai no tā pilnīgi iztvaikotu ūdens, uzpeldot virspusē, atdalītos cietās piena daļas, bet rezultātā paliek tikai tīrs, zeltains Ghī."

Ghi sviestu pagatavot var katra mamma pati:

  • karstā ūdens peldē karsē saldkrējuma sviestu;
  • to nevajadzētu maisīt vai šūpot, tikai ik pa brīdim nocelt uz virsējā slāņa esošās putas;
  • kilogramu sviesta var karsēt aptuveni 2-3 vai vairāk stundu, tā kā pārspīlēt ar to nevar;
  • Ghi sviests rezultātā kļūst zeltaini dzidrs, caurspīdīgs un ar nelielām nogulsnēm;
  • nevēlamās olbaltumvielas- nogulsnes- pēc karsēšanas nokāš, lej sviestu burciņās, atdzesē bez vāka un glabā istabas temperatūrā tumšā vietā noslēgtā traukā.

Ja putas neveidojas, vai ir nosēdumi, tātad – nav īstais sviests. Sviestam ir jābūt bez piedevām un nesālītam. Ja izmanto 250g sviesta, tad karsēšanas ilgums ir aptuveni 30-40 minūtes.

Runājot par Ghi izmantošanu uzturā, astroloģe stāsta: "Garšvielas atdzīvina sviestā. Tās liek sviestā un tikai tad klāt liek kartupeļus, rīsus un citas ēdiena sastāvdaļas." Ghi gatavošanas procesā speciāliste iesaka ņemt vērā arī mēness fāzes. Informāciju par to vairāk var atrast Vēdiskajā kalendārā.

"Ghi var izmantot ne tikai pārtikā, bet arī tad, ja bērnam ir nobrāzumi, mammai pūtītes. Tāpat to iesaka īpaši lietot maziem bērniņiem, arī tiem, kas tikko uzsākuši ēst pirmo piebarojumu. Gī sviestā nav piena olbaltuma, kas varētu izraisīt alerģiju." stāsta astroloģe.

Māmiņu Klubs