Dzērvenes tavam skaistumam

Dzērvenes tavam skaistumam

23. Oct 2012, 10:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Pateicoties antioksidantiem, flavonoīdiem un skābajam ogu sastāvam, dzērvenes, ārēji lietotas, palīdz atjaunot ādas šūnas, uzlabo ādas krāsu un palielina tās dabiskās aizsardzības spējas pret rudens brāzmainajiem vējiem.

 

Taukainas sejas īpašnieces ādu divas līdz trīs reizes nedēļā var attīrīt ar svaigi spiestu dzērveņu sulu. Skābais sulas sastāvs novērsīs pastiprināto taukošanos, kā arī dezinficēs ādu, ja uz tās ir iekaisumi.

 

Pret paplašinātām porām pagatavo olu baltuma – dzērveņu masku. Divām tējkarotēm saputota olas baltuma, pievieno pus tējkaroti dzērveņu sulu. Klāj masku uz attīrītas sejas ādas.

 

Normālas ādas īpašnieces dzērveņu sulu var pievienot saldajam krējumam un klāt šo masku uz ādas. Āda gan tiks pabarota, gan vienlaikus attīrīta un vitaminizēta.

 

Savukārt pret iekrāsojušos roku ādu (droši vien pazīstams skats pēc kartupeļu tīrīšanas vai sēņu gatavošanas!) izmanto dzērveņu balinošo masku. Saujā ņem dzērveņu ogas un spaidi, līdz plaukstās ir sārtā sula. Pēc piecām minūtēm rokas noskalo.

 

Sieviešu Kluba diskusijai:

 

Kādas skaistuma maskas tu esi gatavojusi no dzērvenēm?