Vakcīna pret HPV nemudina meitenes agrāk uzsākt seksuālo dzīvi

Vakcīna pret HPV nemudina meitenes agrāk uzsākt seksuālo dzīvi

17. Oct 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jaunākie pētījumi atklāj, ka jaunas meitenes, kuras saņem vakcīnu pret HPV, neuzsāk agrākas dzimumattiecības. 

Vakcinācija meitenēm pret dzemdes kakla vēzi tiek ieteikta sākot no 12 gadu vecuma, tomēr bažas par to, ka tas varētu veicināt agrāru seksuālo attiecību uzsākšanu, pastāv.

Pētījums tika veikts aptaujājot 11 līdz 12 gadus vecas meitenes no 2006. līdz 2010.gada beigām.

"Mēs ceram, ka šis pētījums būs pamatots apstiprinājums tam, ko esam pieredzējuši līdz šim- kad jaunas meitenes un sievietes nemaina savu seksuālo uzvedību tikai tāpēc, ka ir saņēmušas vakcīnu," atzina Roberts Bednarczyk, vadošais pētījuma autors, ka tiešsaistē tika publicēts 15.oktobrī un novembrī tiks drukāts Pediatrics.

HPV vakcīnas - Gardasil un Cervarix- ieteiktas arī meitenēm un jaunām sievietēm līdz 26 gadu vecumam. 

Pētījuma laikā tika ievākta un pierakstīta informācija par gandrīz 1400 meitenēm vecumā no 11 līdz 12 gadiem. Aptuveni 500 meitenes saņēma vismaz vienu HPV vakcīnas devu, bet 900 meitenes saņēma citas vakcīnas, ne HPV vakcīnu.

Rezultātā starp abām grupām nebija būtiskas atšķirības saslimšanā ar STS, hlamīdijām, kontracepciju, tādējādi parādot, ka HPV vakcīna nemaina seksuālo uzmanību.

Šie pētījumi parāda, ka seksuālā aktivitāte meiteņu dzīvē nesākas agrāk, ja vakcīna tiek saņemta.

Autors atzina, ka nav informācijas par gonorejas infekcijas rādītājiem, bet parasti gonoreja norit kopā ar hlamīdiju infekciju, tāpēc pēc Bednarczyk vārdiem nebija iemesla skatīt šo infekciju atsevišķi.

More information

The U.S. Centers for Disease Control and Prevention External link has more on HPV vaccines.

(SOURCES: Robert Bednarczyk, Ph.D., clinical investigator, Kaiser Permanente Center for Health Research Southeast and epidemiologist, Rollins School of Public Health, Emory University, Atlanta; Joanne Mortimer, M.D., director, Women's Cancer Program, City of Hope, Duarte, Calif.; November 2012 Pediatrics

Avots: womenshealth.gov

lauvinja lauvinja 17. Oct 2012, 09:10

Tā varētu būr, jo man kaut kā tomēr gribas ticēt, ka ir citi aspekti un notikumi, kas veicina vai attur no dzimumdzīves uzsākšanas.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 17. Oct 2012, 07:55

Šis ir viens no mītiem un stereotipiem, kas atmaskots