Ķirbja, dzērveņu krambls

Ķirbja, dzērveņu krambls

15. Oct 2012, 15:30 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

200-300 g sagriezts ķirbis

pāris saujas dzērvenes

Karamelei:

125 ml cukurs

2 ēd.k. ūdens

aptuveni 30 g sviests

Drumstalām:

1 glāze auzu pārslas

2 ēd.k. griķu klijas

50 g sviests

3 ēd.k. cukurs

Garšvielas pievieno pēc savas gaumes (es uzbēru garšvielas piparkūkam, jo tās labi iet kopā ar ķirbi)

1. solis. Nelielā katliņā vai pannā lej ūdeni, 125 ml cukuru un kausē. Kad cukurs izkusis, tad pievieno sviestu un turpina karsēt maisot, līdz sviests izkūst. Karsē vēl 5 minūtes.

Lej karameli cepamtraukā.

Visrū kārto ķirbja gabaliņus.

Pāri pārkaisa dzērvenes.

2. solis. Auzu pārslas sablenderē, pievieno cukuru un sviestu. Izmaisa, līdz viss viendabīgs, līdz izveidojas drupačas.

Šīs drupačas uzber uz dzērvenēm.

Cepa 180 grādu temperatūrā aptuveni 30 minūtes.

Lūk, gatavs!

Ļoti gardi...