Sastāvdaļas:
200-300 g sagriezts ķirbis
pāris saujas dzērvenes
Karamelei:
125 ml cukurs
2 ēd.k. ūdens
aptuveni 30 g sviests
Drumstalām:
1 glāze auzu pārslas
2 ēd.k. griķu klijas
50 g sviests
3 ēd.k. cukurs
Garšvielas pievieno pēc savas gaumes (es uzbēru garšvielas piparkūkam, jo tās labi iet kopā ar ķirbi)
1. solis. Nelielā katliņā vai pannā lej ūdeni, 125 ml cukuru un kausē. Kad cukurs izkusis, tad pievieno sviestu un turpina karsēt maisot, līdz sviests izkūst. Karsē vēl 5 minūtes.
Lej karameli cepamtraukā.
Visrū kārto ķirbja gabaliņus.
Pāri pārkaisa dzērvenes.
2. solis. Auzu pārslas sablenderē, pievieno cukuru un sviestu. Izmaisa, līdz viss viendabīgs, līdz izveidojas drupačas.
Šīs drupačas uzber uz dzērvenēm.
Cepa 180 grādu temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
Lūk, gatavs!
Ļoti gardi...