Deserta salāti

Deserta salāti

12. Oct 2012, 16:00 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

aptuveni 200 g ķirbis (tāds, kas nav miltains)

500 ml ūdens

4 ēd.k. cukurs

2 ēd.k. 6% etiķis (man bija vīnogu etiķis)

5 krustnagliņas

4 smaržīgie pipari

3 tējk. vaniļas cukurs

1/2 ābols

1/2 bumbiers

sauja dzērvenes

1/2 burkāns

Pagatavošana:

Ķirbi atdala no mizas, sēklām un sagriež kubiņos.

Katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru, vaniļu, piparus, krustnagliņas un etiķi. Uzvāra un liek iekšā ķirbja gabaliņus. Vāra uz nelielas uguns zem vāka aptuveni 15-20 minūtes līdz ķirbis kļuvis mīksts un tāds kā caurspīdīgs.

Ķirbja un ūdens proporcijas tādas, lai ķirbis būtu kārtīgi nosegts ar ūdeni. Man sanāca uz 2 glāzēm ūdens, divas glāzes sagriezts ķirbis (glāze 250 ml).

Pēc tam noņem no uguns un pievieno nomizotu, sagrieztu ābolu, bumbieru, uz rupjās rīves sarīvētu burkānu un dzērvenes. Nogaršo vai garšvielas pa prātam.

 

 

Atstāj trauku zem vāka līdz atdziest un tad liek ledusskapī uz kādu stundu.

 

Rudenīgi, svaigi, krāšņi, veselīgi un garšīgi.