Bērns sit, kož, kliedz, nav nomierināms - ko darīt?

Bērns sit, kož, kliedz, nav nomierināms - ko darīt?

02. Oct 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

2012.gada 2.oktobrī RSU Psihosomatikas klīnikas Attiecību skolā bērnu psihoterapeite dr. Ingrīda Rateniece no plkst.18.30 sniegs ieskatu bērnu uzvedības problēmās. Šajā Attiecību skolas nodarbībā pirmsskolas vecuma bērnu vecākiem būs iespēja uzzināt, kādas emocionālās problēmas var izraisīt, piemēram, astmu un bronhītu. Tāpat tiks izrunāts, kā rodas un kā mazināt tādas uzvedības problēmas kā agresiju, sišanu, košanu, kliegšanu, grūtības nomierināties.

Ja jautātu vecākiem, ko viņi novēl saviem bērniem, vairums atbildētu - lai bērni būtu laimīgi, veseli un savā dzīvē gūtu panākumus. Tik vienkāršs, tomēr nereti grūti sasniedzams mērķis.

Gan runājot ar pieaugušajiem, gan tiekoties ar bērniem un pusaudžiem, nākas secināt, ka mūsu cilvēkiem trūkst izpratnes par emocijām. Tieši šī iemesla dēļ problēmsituācijas, kas saistās ar pretēju viedokļu cīņu, atrodas emociju jūklī, kas situāciju padara vēl sarežģītāku, neizprotamāku, grūtāk risināmu. Dažkārt vienīgais risinājums ir bēgt slimībā, konfliktu ar tā emocijām izstumt bezapziņā.

Veselīgā ģimenē tiek izprastas ģimenes locekļu vēlmes - būt drošībā, būt mīlētam, pamanītam, pieņemtam, būt pašam, paust savu gribu, uzdrošināties paust savu iniciatīvu, vēlmi konkurēt, izzināt un mācīties, vēlmi rūpēties. Vecāki savam bērna palīdz šīs vēlmes sasaistīt ar realitāti, izprotot robežas un ierobežojumus, bez moralizēšanas un biedēšanas. Šajā Attiecību skolas nodarbībā vairāk par bērnu uzvedības problēmām un slimībām, kuras, iespējams, radušās izstumtu emociju dēļ.

Turpinot lekciju ciklu par pirmsskolas vecuma bērniem, Attiecību skola aicina izzināt arī tādas tēmas kā Šķiršanās bērnam, Adopcija - kā labāk?, Labākie vecāki pasaulē, Veselīgas attiecības ar bērnu, Vecākais bērns, vidējais vai pastarītis.

Plašāka informācija par Attiecību skolu un iespējām pieteikties: www.psihosomatika.lvinfo@psihosomatika.lv, 67625655.

Psihosomatiskas klīnika atrodas Kapseļu ielā 23, Rīga (Pārdaugava).

Tālrunis: 67625655

E-pasts: info@psihosomatika.lv

www.psihosomatika.lv