Gribi dzīvot saskanīgās attiecībās – iemācies to!

Gribi dzīvot saskanīgās attiecībās – iemācies to!

28. Sep 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar prieku var secināt, ka ar katru dienu aizvien vairāk cilvēku pievērš uzmanību savstarpējo attiecību kvalitātes uzlabošanai un rūpējas par komfortablu atmosfēru ģimenē un darba vietā.

Katra jauna diena mūsdienu straujajā ritmā atnes jaunas ziņas, informāciju un piedāvā aizvien jaunas iespējas savas dzīves un attiecību uzlabošanā un izkopšanā.

Sevis izzināšanai un attiecību veidošanās likumsakarību izpratnei lieliski palīdz jaunā zinātne socionika. Tā ļauj saprasts dziļāk, apzināties sevi, kā arī savu mijiedarbību ar citiem cilvēkiem, tas nozīmē uzzināt vairāk par to, kā veidojas attiecības. Socionika ir vērtīgs instruments cilvēkiem, kuri vēlas izzināt, pinveidot sevi un sasniegt lielāku efektivitāti savā dzīvē, karjerā vai rast harmoniju attiecībās.

Socionika ir zinātne, kas atklāj cilvēka personīgo informācijas uztveres filtru, kas ļauj atsijāt tieši viņam nepieciešamo informāciju. Katram cilvēkam ir atšķirīgs informācijas uztveres veids. Šī (katram atšķirīgā) filtra darbības rezultātā kaut kas no teiktā, redzētā, dzirdētā tiek uztverts pilnīgi un skaidri, kaut kas tiek uztverts ar traucējumiem, bet vēl kaut ko neuztveram vispār. Vai tas ir labi? Tas ir pat nepieciešams, jo tā ir mūsu adaptācija mūsdienu pasaulē. Un ir svarīgi to apzināties, lai labāk saprastu sevi un apkārtējos. Izprotot to, kāpēc un kā tieši „es” kaut ko saprotu savādāk, nekā mans sarunas biedrs, varēs izvairīties no daudzām nesaskaņām un pārpratumiem savstarpējā saskarsmē.

Piemēram, sarunā pieminot vārdu „suns”, divi klausītāji to iedomāsies radikāli atšķirīgi. Viens domās par mazo pekinieti, bet citam pirmā asociācija ar suni būs vismaz dobermanis. Un tagad iedomājieties, cik daudz pārpratumu var rasties, apspriežot „suņa” dabu. Tieši tāpat jebkurā citā situācijā otra cilvēka izpratne vai nesaskaņas ar viņu veidojas atšķirīgās informācijas uztveres dēļ.

Ir 16 veidi kā cilvēki uztver informāciju, tas nozīmē, ka ikvienam no mums no dabas ir dots viens informācijas uztveres veids no 16, to sauc par sociotipu. Atkarībā no sociotipa ikvienam no mums attiecības ar viena tipa cilvēkiem veidojas vieglāk, bet ar citiem sociotipiem saprasties ir grūtāk un tas var būt pat konfliktu patiesais iemesls.

Socionika piedāvā individuālu pieeju cilvēkam. Tā aplūko katru cilvēku kā personību, kas apveltīta ar īpašībām, kas viņam ar daļu cilvēku ir līdzīgas, bet ar citiem – atšķirīgas. Socionika palīdz saskatīt un novērtēt savas dabas dotās stiprās puses un izskaidro, kā izturēties pret saviem trūkumiem.

Svarīgi saprast:

1.Nevajag socioniku uztvert kā kategorisku cilvēka ievietošanu noteiktos rāmjos;

2.Neuztveriet tipu aprakstus un tiem ieteiktās rekomendācijas kā absolūto patiesību. Sociotips ir skelets, bet cilvēks – vairāk, nekā tips.

3.Uzvedība, dzīves stāsts, raksturs, cilvēka talanti – tos nosaka ne tikai skelets, bet arī viņa vērtību sistēma, prioritātes, vēlmes, audzināšanas ietekme, dzīves pieredze, apkārtējo ietekme, mītnes valsts, klimats un daudz kas cits.

Tomēr noteikti paņemiet no socionikas labāko, ko tā spēj dot –

-      iepazīsti un pieņem sevi;

-      iemācies pieņemt un izprast citus;

-      veiksmīgi atrisināt konfliktsituācijas;

-      kļūsti vēl labāks;

-      uzlabo attiecības ar cilvēkiem;

-      organizē savu dzīvi;

-      veido attiecības ģimenē;

-      saproti citus cilvēkus;

-      kļūsti laimīgāks!:)

Mums ikvienam ir raksturīgs veids, kā uztveram pasauli, kā izzinām sevi, kā mēs sazināmies viens ar otru, kā komunicējam, kā apmaināmies ar informāciju.

Sieviešu klubs aicina iepazīties ar socionikas zinātni, kas var palīdzēt izprast arī pašam sevi!

Semināru vadīs juriste, biedrības „Socionika” valdes locekle, socionikas konsultante Evija Jasūna, kura apgūst jaunas zināšanas šajā jomā ik dienas, mācības turpinu Kijevā, Socionikas zinātniski pētnieciskajā institūtā.

Nāc uz semināru Sieviešu Klubā,  socionika palīdzēs:

  • uzlabot savstarpējo komunikāciju ar bērniem, vecākiem, kolēģiem, draugiem un partneri;
  • tā izskaidros, kādi ir cilvēka rīcības motīvi, kāpēc apvainojamies, jūtamies aizskarti vai pazemoti, jo dzirdam kaut ko citu, nekā runātājs ir gribējis pateikt;
  • tā ļaus izprast pašai sevi un uzzināt, kāpēc ar vieniem cilvēkiem attiecības veidojas bez aizķeršanās, bet ar citiem pat pēc lielākās piepūles attiecības ir saspringtas un formālas. Ko varam darīt, lai tās mainītu?;
  • palīdzēs noskaidrot, ko partneris sagaida no mums, bet nesaņem. Kā partnerim sniegt to, ko viņš vēlas?;
  • kā un kāpēc nejusties vainīgam, ja attiecības izveidot neizdodas?
  • ja esi viena - kā izvēlēties partneri, ar kuru attiecības noteikti izdosies?
  • sniegs vērtīgus norādījumus par profesijas izvēli pašai vai interešu izglītību bērniem, kā arī atbildes uz daudziem citiem jautājumiem.

Kad notiek?

4. oktobrī 18.00 līdz 20.00

Kur notiek?

Sieviešu kluba mājīgajās telpās, Vīlandes ielā 1-3, 5. stāvā, ieeja  no Elizabetes ielas

Cik maksā?

Ls 12 par semināru

PIESAKIES SEMINĀRAM ŠEIT!