Atceries, ka svētki rīkoti tiek bērniem

Atceries, ka svētki rīkoti tiek bērniem

25. Sep 2012, 10:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atceroties padomju laiku jubilejas, kad uz bērnu ballītēm tika aicināti visi opīši un omītes un citi pieaugušie, reizēm rodas sajūta, ka tā bija nevis bērnu ballīte, bet iespēja pieaugušajiem satikties. Kā neaizmirst, ka svētki rīkoti tiek bērniem? Konsultē Valentīna Čerņavska – pasākumu aģentūras bērniem "Jampadracis BB" vadītāja.

"Lai gan arī mājās var sarīkot neaizmirstamu ballīti bērniem, pasākumu aģentūra ir viens no risinājumiem, jo tad uzsvars tiek likts tieši uz jubilāriem!” atgādina “Jampadracis BB” vadītāja Valentīna. 

Rīkojot bērnu ballīti, iesaka:

- sarīkot iepazīšanās rotaļas, atrakcijas, kas bērnam liek sajusties īpašam, tā, lai viņš zina – pasākums ir viņam;

- visu pasākumu sadalīt- ir svinīgā daļa, pasaku tēls stāsta bērna labos darbiņus, kas gada laikā sastrādāti, un ir aktivitātes.

Bumbiņu vannas "Jampadracis BB" pasākumos neatradīsim, jo tās ir jātīra katru reizi katra bumbiņa pēc katra pasākuma. Tas reāli nav iespējams. Un tā kā Jampadracim rūp bērnu veselība, viņi no šādas atrakcijas ir atteikušies.

Kāda atšķirība – vai ballīti rīko mājās vai ārpus mājas?

Būs vecāki, kas teiks, ka patīk ballītes tikai mājās, un būs vecāki, kuri neatceras, kad pēdējo reizi svinējuši ballīti mājās. Katrai svinību vietai ir savas priekšrocības un trūkumi.

Ārpus mājām pasākumi ir koncentrētāki gan laikā, gan aktivitātēs, jo tam ir sākums un nobeigums, savukārt pasākumi mājās visbiežāk ieilgst, tad nereti kaut kas aptrūkstas, kā arī pēc ballītes viss ir jākārto, jāuzkopj. No otras puses skatoties- ballītes mājās ir lētākas nekā ārpus mājām, ja ir kaut kas nepieciešams, viss ir uz vietas un arī kautrīgākam bērniņam ir zināma vide un viņš var atraisīties. 

Tātad viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no vecākiem.

Cienasts

Izlemjot, kur būs ballīte, nākamais solis, ir nolemt, kas tiks celts galdā viesiem kā cienasts. Piemēram, "Jampadracis BB" ļauj uz ballīti ierasties ar savu cienastu, lai gan daudzi pasākumu rīkotāji to neļauj. 

"Bet, ja svētku svinētāji vēlas, galds tiek uzklāts, atbilstoši pārbaudītai pieredzei: sezonas augļi, graužamie burkāni, ļoti pieprasītas ir picas, kā arī  - neiztiek bez tortes. Salāti un pīrādziņi nav tik pieprasīti," pieredzē dalās Valentīna.

Kur jūs parasti svinat bērnu ballītes? Un kādus ēdienus iecienījuši esat savās ballītēs?

Māmiņu Klubs

 

Klausies Māmiņu Kluba radio raidījumu Riga Radio 94.5 FM katru otrdienu no plkst.13:00 līdz 14:00!

lauvinja lauvinja 25. Sep 2012, 23:03

Topā ir viss, kas ir pa kumosam, mazi pīrādziņi, mazi cīsiņi mīklā, sagriezti dārzeņi, smuki dekorēti sāļie un saldie keksiņi un taml.

Līdz šim nav gadījies sastapties ar bērnu balīšu rīkotājiem, kuri neļauj ņemt sev līdzi pašiem savu ēdamo.