Zirņu sacepums

Zirņu sacepums

16. Feb 2012, 12:30 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

1 glāze šķeltie zirņi

1 glāze pārslas,var gan auzu, gan rudzu, gan kviešu, gan miežu. Es ņēmu pusi pilngraudu auzu pārslas, pusi rudzu pārslas.

1 glāze skābais krējums

garšvielas pēc vēlēšanās,pēc garšas

dažādas sēkliņas un siers pēc vēlēšanās

 

Pagatavošana:

Skābo krējumu sajaucam ar pārslām un ļaujam uzbriest līdz uzvārās zirņi.

Škeltos zirņus izvāram līdz mīksti,nokāšam un sastampājam biezputrā.

Sajaucam zirņu putru un pārslu maisījumu, pievienojam garšvielas.

Sēkliņas var iemaisīt iekš šī maisījuma, bet var tikai virsū uzbērt, kā patīk.

Liekam šo massu cepamtraukā. Cepam ap 20 minūtēm, skatoties, cik biezā kārtā sacepums.

Pēc 20 minūtēm uzberam rīvētu sieru un pacepam vēl 5 minūtes.

Pasniedzam siltu.

var nelikt virsū sieru,bet pagatavot siera mērcīti,vai kādu citu mērci.

Sacepums ir sanācis interesants, ne īsti zirņi, ne pārslas jūtamas. Bet sēkliņas noteikt tieši vietā.

Vienkārši, neparasti, bet noteikti - garšīgi!