Ziemassvētku žagariņi pēc Annas Kovaļčukas receptes

Ziemassvētku žagariņi pēc Annas Kovaļčukas receptes

11. Aug 2010, 15:21 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katrai saimniecītei var būt savi paņēmieni, kā gatavot vienu un to pašu ēdienu. Piedāvājam vēl vienu recepti, kā pagatavot Ziemassvētku žagariņus.


Vajadzēs:

{smallpic:1}

 

-600.gr milti

 

-4.ēd k cukura

 

-2 olas

 

-200.gr skāba krējuma

 

-1.šķ sāls

 

-1.tej.k sodas(bez kaudzītes)

 

- 1/2 citrona sulas un miziņa

 

Pagatavošana:

 

{pic:2}

Bļoda iesit olas, pieber cukuru, pieliek rīvētu citrona miziņu un piespiež no pus citrona sulu! Visu samaisa.

 

{pic:3}

Pielej skābo krējumu-samaisa.

{pic:4}

Pieber miltus un ar rokām uztaisa mīklu. Ja līp pie rokam pieber vel nedaudz miltus.

 

{pic:5}

Mīklu izveltnē un sagriež apmēram 5 cm platas strēmeles.

{pic:6}

Katru strēmeli sagriež 2 vai 3 rombos.

 

Katrā rombiņā iegriež pa vidu 1 cm.

{pic:7}

Rombiņa vienu galu izvelk caur griezuma vietu.

{pic:8}

Karstā eļļā liek žagariņu.

 

{pic:9}

Cep zeltaini brūnus no abām pusēm.

{pic:10}

Lieku bļodā, kurā ir ielikts papīra dvielis, lai notek liekā eļļa.

 

{pic:11}

Pārkaisa ar pūdercukuru.

 

Gatavs labu apetīti.

25. Nov 2009, 14:49

par zaķaušiem nekad nebiju dzirdējusi-kaut kas jauns😀