Katrai saimniecītei var būt savi paņēmieni, kā gatavot vienu un to pašu ēdienu. Piedāvājam vēl vienu recepti, kā pagatavot Ziemassvētku žagariņus.
Vajadzēs:
{smallpic:1}
-600.gr milti
-4.ēd k cukura
-2 olas
-200.gr skāba krējuma
-1.šķ sāls
-1.tej.k sodas(bez kaudzītes)
- 1/2 citrona sulas un miziņa
Pagatavošana:
{pic:2}
Bļoda iesit olas, pieber cukuru, pieliek rīvētu citrona miziņu un piespiež no pus citrona sulu! Visu samaisa.
{pic:3}
Pielej skābo krējumu-samaisa.
{pic:4}
Pieber miltus un ar rokām uztaisa mīklu. Ja līp pie rokam pieber vel nedaudz miltus.
{pic:5}
Mīklu izveltnē un sagriež apmēram 5 cm platas strēmeles.
{pic:6}
Katru strēmeli sagriež 2 vai 3 rombos.
Katrā rombiņā iegriež pa vidu 1 cm.
{pic:7}
Rombiņa vienu galu izvelk caur griezuma vietu.
{pic:8}
Karstā eļļā liek žagariņu.
{pic:9}
Cep zeltaini brūnus no abām pusēm.
{pic:10}
Lieku bļodā, kurā ir ielikts papīra dvielis, lai notek liekā eļļa.
{pic:11}
Pārkaisa ar pūdercukuru.
Gatavs labu apetīti.
par zaķaušiem nekad nebiju dzirdējusi-kaut kas jauns😀