Veselības norēķinu centrs sāk krūts vēža profilaktiskās pārbaudes uzaicinājumu vēstuļu izsūtīšanas otro kārtu!

Veselības norēķinu centrs sāk krūts vēža profilaktiskās pārbaudes uzaicinājumu vēstuļu izsūtīšanas otro kārtu!

15. Dec 2011, 13:46 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Veselības norēķinu centrs informē, ka 2011. gadā turpinās vēža savlaicīgas atklāšanas programma, kuras ietvaros sievietes tiek aicinātas veikt valsts apmaksātu krūts vēža un dzemdes kakla vēža profilaktisko pārbaudi. Vienlaikus Veselības norēķinu centrs uzsver, ka ar 2011.gadu tiek uzsākta programmas otrā kārta, atkārtoti izsūtot uzaicinājuma vēstules uz krūts vēža profilaktisko pārbaudi (mammogrāfijas izmeklējumu).

 

Līdz ar otro uzaicinājumu vēstuļu izsūtīšanu, Veselības norēķinu centrs aicina sievietes būt vērīgas un, saņemot jaunu uzaicinājuma vēstuli, valsts apmaksātas krūts vēža profilaktiskās pārbaudes veikšanai līdzi ņemt pēdējo saņemto uzaicinājuma vēstuli. Saņemot jaunu uzaicinājuma vēstuli uz krūts vēža profilaktisko pārbaudi, iepriekšējā vēstule kļūst nederīga.

 

Uzaicinājuma vēstules krūts vēža profilaktiskās pārbaudes veikšanai tiks izsūtītas uz personas deklarēto dzīves vietas adresi trīs mēnešu laikā no dienas, kad ir iestājies attiecīgais vecums. 2011.gadā uzaicinājumu vēstules saņems sievietes, kuras ir dzimušas 1943., 1945., 1947., 1949., 1951., 1953., 1955., 1957., 1959. un 1961.gadā.

 

Veselības norēķinu centrs aicina sievietes, kuras saņēma uzaicinājuma vēstules uz dzemdes kakla vēža vai krūts vēža profilaktisko pārbaudi, neatlikt ārsta apmeklējumu un veikt šo bezmaksas pārbaudi tuvākajā laikā pēc uzaicinājuma vēstules saņemšanas.

 

Veselības norēķinu centrs atgādina, ka no 2009.gada Latvijā uzsākta vēža savlaicīgas atklāšanas programma, kuras ietvaros Veselības norēķinu centrs izsūta uzaicinājuma vēstules sievietēm, lai reizi divos gados vecumā no 50 – 68 gadiem būtu iespēja veikt valsts apmaksātu krūts vēža profilaktisko pārbaudi (mamogrāfijas izmeklējumu). Ar informāciju par vēža savlaicīgas atklāšanas programmu un sieviešu atsaucību var iepazīties Veselības norēķinu centra mājas lapas www.vnc.gov.lv sadaļā „Iedzīvotājiem. Vēža savlaicīgas atklāšanas programma. Rezultāti.”.