Sastāvdaļas:
(glāzes tilpums 250ml)
3 glāzes pārslas-(auzu pārslas,miežu,kviešu,rudzu,5 graudu,jebkuras.Man bija no visām kopā)
sēkliņas 2 saujas
vidēja lieluma burkāns
ap 50g siers
lociņi buntīte( var arī dilles,petersīļus)
garšvielas kādas vēlas
200ml piens
1 tēj.k soda
100ml kefīrs
Pagatavošana:
1.Pārslas sablenderējam miltos.Var daļu blenderēt,bet otru daļu atstāt veselas,kā vēlas.
2.Apgrauzdējam sēkliņas
3.Uz smalkās rīves sarīvējam burkānu.
Sasmalcinam lociņus.
4.Pārslām pievienojam garšvielas,locinus,sēkliņas,burkānu,sieru,izmaisam.
5.Visu izmaisam
6.Kefīrā iemaisam sodu un pievienojam sausajam maisījuamam.Pielejam pienu un izmaisam.Mīklai jāsanāk biezai,bet tā būs lipīga,tā jābūt.Atstājam uz 20 minūtēm istabas tempertūrā.
7.Izveidojam kukulīti.Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 40 minūtēm.
8.Gatavo maizi apsedzam un atdzesējam zem dvieļa.