Šos svaigos un ļoti garšīgos salātus nošpikoju no savas draudzenes, bet man, kā jau sevi cienošai pavārei, patikās tos uzlabot. Draudzenes versijā šie salāti nemaz nebija ar kuskusu, bet gan ar miežu putraimiem!! Arī tā labi garšoja, bet te būs mana versija.
Tev vajadzēs:
- 200 gr kuskusa (nopērkams jebkurā lielveikalā)
- 2 tomātus
- pusi mazās olīvu bundžiņas
- citrons
- pētersīļus
1. Uzbriedina kuskusu.
Es ņemu un ieberu kuskusu bļodiņā, pārleju karstu ūdeni un drusku vēl uz plīts maisot pakarsēju, līdz kuskuss uzbriedis un irdens.
Šis ir pats sarežģītākais solis, jo kuskuss ne vienmēr sanāk irdens, bet tas priekš salātiem ir ļoti svarīgi!
2. Sagriež tomātus un melnās olīvas, pieber kuskusam
{smallpic:2}
3. Samaisa lielā bļodā, pieber sāli, piparus, sakapātus pētersīļus un uzspiež citrona sulu!
Sanāk ļoti garšīgi un svaigi salāti, bet arī sātīgi, jo kuskuss ir putraimi.
{smallpic:1}
Andzela
Es jau labu laiku taisos nopirkt un izmēģināt kaut ko no kuskusa pagatavot,bet nekādi nesanāk.Būs jāsaņemās,jo izskatās gardi.
Vakar noskatījos (atradu) mazliet citādus kuskusa salātus 😀 😀
šis man neder,jo olīvas neēdam,bet pats kuskuss man ļoti garšo.
😛