Vārītas biezpiena sirsniņas/figūriņas

Vārītas biezpiena sirsniņas/figūriņas

19. Jan 2012, 13:28 taschinka taschinka

Lielākoties visi šos sauc par slinkajiem vareņikiem,bet es teikšu,ka nav viss tie slinkie,tieši otrādi,ļoti garšīgi un interesanti pasniegts ēdiens. Es tos sauktu par vārītām biezpiena figūriņām.

 

 

250 g sausam biezpienam pievienojam vaniļas cukuru un 2-4 ēd.k cukuru,izmaisam pagaršojam cik saldu vēlamies. Pievienojam 1 olu,izmaisam.Pievienojam pa karotītei miltus.4-6 ēd.k atkarīgs cik sauss biezpiens,jo sausāks biezpiens,jo mazāk vajadzēs miltus un tad būs garšīgāk.Miltus pievienojam tik,lai var izmīcīt miklu un uz miltainas virsmas izrullēt planā plaksnē.

Ar formiņām izspiežam figūriņas un liekam vārīties mazliet sālītā ūdenī.Burbuļojošā ūdenī.Kad uzpeld vārīju vēl 8 minūtes.Atkarīgs cik lieli vai mazi vareņiki. Man garšo,ja izrullē ļoti plānu mīklu. Ēdu kopā ar ievārījumu. Ļoti garšīgi,ļoti interesants veids kā pasniegt un iepriecinat mīļos.

Man pat ienāca prātā,ka mīklu plāni izrullējot var arī piepildīt un taisīt pildītos vareņikus,būs biezpiena mīkla.