Vai tava ģimene veido uzkrājumus bērna nākotnei?

Vai tava ģimene veido uzkrājumus bērna nākotnei?

26. Apr 2012, 09:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Domājot par bērna nākotni mēs vēlamies, lai viņš izaugtu par labu cilvēku, nodarbotos ar to, kas viņam īpaši tīkams, taču vēlams būtu padomāt arī par materiālām lietām, lai tad, kad bērns sāktu no vecākiem neatkarīgu dzīvi, būtu sakrāta naudiņa, kuru viņš drīkstētu tērēt pēc saviem ieskatiem.

SEB bankas veiktais pētījums* Baltijas valstīs liecina, ka Lietuvas iedzīvotāji visvairāk rūpējas par bērnu finanšu drošības spilvenu veidošanu, aktīvi veicot uzkrājumus saviem bērniem. Tā 57% Lietuvas iedzīvotāju, 43% Igaunijas un tikai 28% Latvijas iedzīvotāji jau veido vai plāno veidot uzkrājumus saviem bērniem. Pēc vecāku domām bērnu nākotnei vislabāk novirzīt 10-20 latus mēnesī.

Pētījums parādīja ļoti krasas atšķirības situācijā starp Baltijas valstu vecāku paradumiem, jo Lietuvas iedzīvotāji vairāk rīkojas, bet Latvijas - gaida labvēlīgāku situāciju. Jau šobrīd uzkrājumus bērna nākotnei veido 42% no visiem aptaujātiem Lietuvas respondentiem, 32% - Igaunijas un tikai 13% - Latvijas, savukārt uzkrājumus veidot plāno attiecīgi 15%, 11% un 15% respondentu. 

Vai tavā ģimenē veido uzkrājumus bērna nākotnei?

Ja veidojat, pastāsti, cik lielu daļu no ģimenes ienākumiem novirzat šim mērķim!