Ūdens kliņģeri

Ūdens kliņģeri

07. Mar 2012, 15:30 taschinka taschinka

Bieži no vecāsmammas biju dzirdējusi par ūdens kliņģeriem, ka agrāk tos bieži cepa, savā jaunībā. Ilgu laiku es tik vēroju kā tos gatavojuši citi, līdz beidzot arī es paņēmu un uzcepu.

Tas viss izrādījās kā vienmēr daudz vieglāk kā izskatās un izklausās.

 

Sastāvdaļas:

250ml piens

1,5 tēj.k sausais raugs

4 ēd.k cukurs

1 tēj.k sāls

1 ola mīklā un 1 apsmērēšanai

30g siers (Krievijas,Holandes....)

Milti ap 2,5 glāzēm,bet precīzi manīsim mīcot mīklu

4 ēd.k eļļa,bet var arī izkausētu sviestu

1 apelsīna vai citrona miziņa ( tiem kam garšo citrusa aromāts var pat vairāk to miziņu pievienot no diviem apelsīniem) vaniļas cukurs pēc velēšanās

 

 

Pagatavošana:

Siltā pienā iemaisam raugu.

Citā traukā olu samaisam ar cukuru,sāli,eļļu,apelsīnu miziņu un vaniļas cukuru.

Pievienojam raugu ar pienu,izmaisam.

Beram klāt miltus un mīcam mīklu.Lai nepārcestos ar miltiem,iesaku mīcot mīklu ik pa laiciņam rokas nomazgāt un ieziest ar eļļu,tā var redzēt vai mīkla ir gatava un nelip pie rokām.

Samīcīto mīklu liekam ieeļļotā traukā,ko pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz 1 stundu.

 

No uzrūgušās mīklas izveidoju 15 bumbiņas.

 

Katru sarullēju tievā desiņā un salokam uz pusēm...

 

Abas maliņas savijam kopā...

 

Salokam gredzenā un savienojam abus galus kopā.

 

Bet jūs kliņģerīšu formu variet veidot kādu vēlaties.

 

3 litra katlā ielēju ūdeni,pievienoju ēd.k eļļu un uzvārīju. Liekam pa 3 kliņģeriem vārīties līdz tie uzpeld.

 

Skatamies,lai nepielīp viens pie otra,vai pie katliņa dibena.

 

Kad kliņģeri uzpeldējuši liekam tos uz ietaukota cepamā papīra.

 

Apsmērējam ar sakultu olu un apberam ar ko vēlamies,man bija sezama sēkliņas un magones.

 

Cepam ieprieksšs uzsildītā cepeskrāsnī ap 200 grādiem ap 20 minūtēm,līdz kliņģeri skaisti brūni.

 

Atdzesējam tos zem dvieļa.

 

Kliņģeri sanāk maigi, mīksti, aromātiski un, protams, ļoti garšīgi!