Torte "Napoleons"

Torte "Napoleons"

02. Nov 2010, 08:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mmmm, kārdinoša kūka? Ieskaties Lauras Daukstes receptē!

 

Pamatrecepte:

1,5 glāzi cukura sakuļ ar 3 olām

Izkausē 2 ēd. k sviesta ar 2 tējk. medus

Visu sajauc, pieliek etiķi ar sodu – 2 tējk., pievieno 3 glāzes miltu

 

Mīklu ar bļodu liek karstā ūdenī uz 0,5 st., 5 reizes apmaisa. Sadala 5 daļās, izrullē, izcep ~5 min., tad ap katla vāku nogriež malas. 

 

Pildījums: Iebiezinātais piens ar cukuru 1,5 bundžiņa, lazdu rieksti, sviests 1 paciņa. Apgrieztās maliņas sarīvē un uzber virsū.

 

***

Ņemam bļodu, ieberam cukuru un iesitam 3 olas, visu samaisām. Metāla bļodiņā uz uguns izkausē sviestu kopā ar medu un tad pievieno klāt cukuram olām.

{smallpic:1}

Visu sajauc, tad pievieno 2 ēd. k. sodas ar dažiem pilieniem etiķa (etiķi var aizvietot arī ar citrona sulu), sajauc un tad pievieno 3 gāzes miltu. Visu kārtīgi izmaisa!

{smallpic:2}

Bļodu ar gatavo mīklu liek karstā ūdens peldē uz 0,5 h

{smallpic:3}

Pēc tam mīklu sadala 5ās vienādās daļās!

{smallpic:4}

Mīklu uzmanīgi izrullē (jāuzmanās, mīkla diez gan trausla), izklāj uz pannas, liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz ~ 5 min. Tā izcep visas 5 daļas. Izgriež sev vēlamo formu.

{smallpic:5}

Kamēr mīklas pamatnes cepas, taisām pildījumu!

1 paciņa sviesta (200 gr). (Var paturēt siltumā, piem. Uz radiatora, lai vieglāk samaisīt) 1,5 bundža iebiezinātā piena ar cukuru, lazdu rieksti ~150 g.

Lazdu riekstus ar gaļas āmurīša palīdzību sadauza (riekstus pārklāj ar dvieli, lai nav pa visu virtuvi).

{smallpic:6}

Visu sajauc kopā un kārtīgi samaisa līdz sviests ar iebiezināto pienu kļūst viendabīgs.

Ņem gatavās formas, un tad kārtu pa kārtai bagātīgi pārklāj ar pildījumu un liek vienu virs otras!

{smallpic:7}

Pāri palikušās izceptās pamatnes daļas sadrupina un pārkaisa kūkas augšpusi. Arī malas ierīvē ar drupačām. Izrotā ar veseliem riekstiem. Liek uz 5 h ledusskapī, lai sasūcas!

Torte gatava! Tiešām ļoti garšīgi, kam garšo saldas lietas!! :)

{smallpic:8}

Piedalies arī Tu Iļģuciema maiznīcas konditorejas konkursā „Cepam tortes, smalkmaizītes un citus gardumus Lieldienu galdam!” Uzzini vairāk ŠEIT!

6
06. Feb 2010, 12:00

man jau liekas,ko grib to arī iekšā liek...pēc katra velēšanās😀

06. Feb 2010, 11:46

Nu šī ir bik cita Napoleona kūka!! :p

06. Feb 2010, 11:45

Jā, katru pamatni cep atsevišķi! Es cepu uz 1 pannas 5x!
/Laura/

06. Feb 2010, 11:34

nu cep katru atsevišķi un miers,5 pannas jau neiebāzt cepeškrāsnī😀