Tomāti ar baziliku

Tomāti ar baziliku

21. Aug 2012, 10:30 veesma veesma

Kaut gan konservēšanas laiks, vismaz manā mājā, norit pilnā sparā, es MK neesmu manījusi nevienu recepti.

Tad nu nolēmu, ka padalīšos ar kādu man jaunu un ļoti garšīgu receptīti, kuru atradu draugiem.lv 

Tie ir marinēti tomāti ar baziliku medus un ābolu etiķa marinādē.

 

Nepieciešams:

- tomāti;

- svaiga bazilika lapiņas;

- melnie pipari, graudu;

- smaržīgie pipari;

- krustnagliņas.

Marinādei: uz 1l ūdens 1 EK sāls ar kaudzi, 100 g medus un 50 g ābolu etiķa.

 

 

Baziliku nomazgā, aplej ar aukstu ūdeni un patur 15 minūtes.

Izkarsētās burkās liekam garšvielas un kārtām tomātus un baziliku.

 

Visu pārlej ar vārošu ūdeni un 10 minūtes patur.

Tad ūdeni nolej katlā un pievieno sāli, medu un ābolu etiķi, uzvāra un salej burkās.

2l burkas karsē apmēram 15-20 minūtes.

Aizvāko un apgriež otrādi, lai atdziest.

Tā kā šo recepti izmantoju pirmo reizi, tad sākumā pagatavoja tikai dažas burkas. Pēc nedēļas izlēmu pagaršot. Tomāti bija ļoti garšīgi, visai ģimenei ļoti garšoja. Tad nu gatavoju vēl.

 

Tomāti tiešām ir ļoti garšigi, iesaku pamēģināt!

Labu apetīti!

Gatavošanas proecesu var apskatīt manā fotoblogā:

{fotoblog:4991}