Šis būs otrais piegājiens šim našķim. Pirmajā reizē bija tāda mazuma piegarša, ka nācās pagatavot vēl. Šoreiz sastāvdaļas dubultoju un arī mazliet papildināju ar citām sastāvdaļām.
Sastāvdaļas:
1 glāze cukurs
1/2 glāze ātri vārāmās auzu pārlas
1/2 glāze kviešu pārslas
100g sviests
2 ēd.k medus
4 ēd.k iebiezinātais piens
1/2 tēj.k soda(slīpēta karote)
1/2 glāze zemesrieksti
1/2 glāze saulespuļķu sēkliņas
(glāzes tilpums 250ml)
Katliņā ieliekam cukuru,medu,sviestu,iebiezināto pienu,karsējam līdz cukurs izkūst.
Pievienojam sodu un intensīvi maisam,jo masa uzpūtīsies,šādi karsējam ap 3 minūtēm.
Pēc tam pievienojam riekstus,sēkliņas,pārslas,kas iepriekšs ir apgrauzētas.
Visu izmaisam un turpinam karsēt uz nelielas uguns aptuveni 3 minūtes,lai kārtīgi savelkas un sabiezē.
Iepriekšs sagatavotā traukā,kas ir iesmērēts ar sviestu vai eļļu,vai arī ieklāts cepamais papīrs,iejam šo masu,izlīdzinam un liekam aukstumā līdz pilnībā atdziest.
Gatavu sagriežam.
Nu tāds gardums!!!
Bet tiešām izrādījās tik gards,ka turēties pretī nebija iespējams.Trauku jāslēpj,lai nerēgojas acu priekšā 😃