Šokolādes torte

Šokolādes torte

13. Oct 2010, 00:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau plāno gardu desertu nedēļas nogalei? Māmiņa Karīna Groma iesūtījusi gardu šokolādes tortes recepti.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 6 olas
  • 200g pūdercukura
  • 130g miltu
  • 130g sviesta
  • 130g tumšās šokolādes (ar vismaz 55% kakao)
  • 150g tumšās šokolādes glazūrai (parasti izmantoju Centrāltirgū pirkto melno šokolādi, tad torte nav tik salda)
  • 250g aprikožu ievārījuma

Sākam ar to, ka atdalām olu dzeltenumu no baltuma, bet baltumus ārā nemetiet, tie būs vajadzīgi.

Bļodā samaisām mīkstu sviestu ar pusi no dotā pūdercukura daudzuma. Tad pa vienam dzeltenumam iemaisām sviesta-cukura masā. Pēc katra dzeltenuma masa labi jāsakuļ.

{pic:1}

Kad ar olām esam tikuši galā, ūdens peldē jāizkausē 130g šokolādes. Kā to izdarīt? Vajadzīgs lielāks trauks ūdens karsēšanai un mazāks trauks ar rokturi, kuru karstajā ūdenī peldināt. Šai mazajā traukā tad sametam gabaliņos salauzto šokolādi un kausējam, kamēr visi gabaliņi izkusuši. Šokolādei nedrīkst ļaut sākt vārīties! Izkausēto šokolādi izlejam mīklas bļodā un visu kārtīgi samaisām.

{pic:2}

Ar mikseri saputojam olu baltumus kopā ar atlikušo pūdercukuru. Stingrās putas pa daļām reizē ar miltiem iecilājam mīklā (olu dzeltenums un šokolāde)

{pic:3}

Ar šo soli mīklas gatavošana ir pabeigta. Ieslēdzam cepeškrāsni uz 180 grādiem un izliekam mīklu ietaukotā apaļā tortes formā. Pēc teorijas viducī ir jāiespiež iedobums, lai mīkla vienmērīgi paceltos.

{pic:4}

Tortei jācepas 180 grādos apmēram 1 stunda. Gatavību pārbaudām ar koka iesmiņu. Kad torte gatava, tad iesmiņš pēc ieduršanas paliek sauss un tīrs.

Gatavo torti izņemam no krāsns un izņemam no formas. Pēc tam pārgriežam torti uz pusēm – horizontāli, tā lai izveidojas divas tortes daļas. Apakšējo kārtu pārziežam ar aprikožu ievārījumu (ja ievārījums biezs, to uzsilda), uzliekam pa virsu otru kārtu un ar ievārījumu nosmērējam virsu un tortes sānus.

{pic:5}

Tagad ķeramies pie glazūrai paredzētās šokolādes kausēšanas. To darām kā jau iepriekš aprakstīts. Ar izkusušo šokolādi pārklājam tortes virsu un sānus.

{pic:6}

Liekam vēsumā sastingt. Tas var prasīt vairākas stundas.

{pic:7}

Rezultāts ir pūļu un gaidīšanas vērts.

Karīna Groma

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

zhux

Ja, mums ir nopietna doma par to!!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

mmmmmm!!!! ņammm

vikkuks vikkuks 20. Jan 2010, 18:18

būs jāpamēģina arī man....izskatās garda ... 😀))

20. Jan 2010, 14:27

super...man darudzene kaut ko līdzīgu taisa,un jauno gadu parēdos šokolādes kūku😀

20. Jan 2010, 14:12

nu johaidī - kāpēc man mājās nav cepeškrāsns☹((( Kā man garšos šokolādes kūkas!

Māmiņu klubs, ierosinājums Jums - pašreiz sadaļā Gardas receptes jau tagad ir fantastiskas receptes un gana daudz, lai nopietni sāktu domāt par Māmiņu kluba recepšu grāmatas izdošanu, nedaudz piestrādājot sanāktu superīgs un vienreizējs projekts - es pat jau vizuāli iedomājos, cik labi tas viss izskatītos.

20. Jan 2010, 13:28

noteikti pamegiansu jo velos tiesi berninam uz gada jubileju uztaist.
un esmu pati sokolades fans.