Šokolādes kūka

Šokolādes kūka

21. Mar 2012, 00:00 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

1 vidēja lieluma burkāns

1 citrona mziņa

50gšokolāde

50g sviests

50g biezpiens

1/2 glāze tīrkultūra(bezpiedevu jogurts,skābais krējums,vai kefīrs)

1/2 paciņa Kāruma svaigā siera( klasiskais)

1 glāze manna

4 ēd.k cukurs

4 ēd.k kukurūzas milti

1/2 tēj.k soda

 

 

Pagatavošana:

Mannā aplejam ar kefīru izmaisam.Uz smalkās rīves sarīvējam burkānu un iemaisam mannā,kefīra maisījumā.

Svaigo sieru saputojam ar cukuru,pievienojam biezpienu,citrona miziņu, izkausētu,atdzesētu šokolādi sajauktu ar sviestu.Visu saputojam.

Savienojam abus maisījumus un saputojam,pievienojam kukurūzas miltus sajauktus ar sodu,vēl saputojam,lai viss vienmērīgs.

Lejam ietaukotā cepamtraukā un cepam ap 180 grādiem ap 30-40 minūtes.Cepšanas laiks atkarīgs cik biezā kārtā ir mīkla.(atkarīgs no cepamtrauka izmēra)

 

Gatavo kūku atdzesējam cepamtraukā un tikai tad izņemam un sagriežam.Jo silta kūka ir mīksta,trausla,atdziestot tā labi tur savu formu,viegli izņemt un sagriezt.