Šokolādes keksiņi.

Šokolādes keksiņi.

03. Nov 2010, 13:38 vikkuks vikkuks

Kārumi šajā mēnesī topā un saņemam ļoti daudz iesūtītu saldumu recepšu. Ieskaties, kā gatavo šokolādes keksiņus!

 

Sastāvdaļas:

{pic:1}

- Cukurs – 200g

- Smalki rīvēta miziņa no 1 apelsīna

- Cepamais pulveris – 2 tējk. (bez kaudzes)

- Kartupeļu ciete- 50 g (vai arī 5 tējk. bez kaudzes)

- Milti- 200g

- Saldais krējums- 120 ml

- Olas- 2gb

- Sviests- 50g

- Šokolāde- 150g


Pagatavošana:


Karstā ūdens peldē liek kausēties šokolādi ar sviestu.

{pic:2}

Liek lielā bļodā miltus, cieti, cepamo pulveri un apelsīna miziņu. Samaisa.

 

Atsevišķā bļodā sakul cukuru ar olām un saldo krējumu.

{pic:3}

Izkausēto šokolādi lej klāt olu maisījumam.

 

Lej šķidrās sastāvdaļas miltos un ātri sajauc.

{pic:4}

Mīklai nav jābūt viendabīgai – līdzko milti iestrādāti, maisīšanu pārtrauc.

 

Liek mīlku uz stundu leduskapī.

 

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.

 

Sagatavo mazas keksu formiņas. Sadala mīlku tajā un cep 15 min līdz keksiņi ir gatavi. (Vai arī ar zobu bakstāmo pārbauda vai ir gatavi.) Keksiņi skaisti pacelsies augšā.

 

Iesaku likt formiņās nevairāk kā puse, jo skaisti ceļas uz augšu. Var cept lielajā kēksu formā. Var ielikt kādu ķirsīti pa vidu.

{pic:5}

Kēksiņi nav ļoti saldi.

Piedalies arī Tu Iļģuciema maiznīcas konditorejas konkursā „Cepam tortes, smalkmaizītes un citus gardumus Lieldienu galdam!” Uzzini vairāk ŠEIT!

6
11. Feb 2010, 23:11

njammm, man kēksiņi ļoti garso, lai gan neesmu taisījusi mājās, tikai darbā cepām...😀😀😀P