Smiltsērkšķu- dzērveņu našķis

Smiltsērkšķu- dzērveņu našķis

03. Jul 2010, 12:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Ingrīda Kuzmicka iesūtījusi savas ģimenes veselīgā našķa recepti! Našķēsimies un būsim veseli!

{pic:2}

Gadu no gada to gatavoju ziemas krājumiem. Un tas ir smiltsērkšķu- dzērveņu našķis. Ja ir tāda iespēja, ogas var lasīt paši, bet ja nav, tad var nopirkt tirgū. Esmu darījusi gan tā, gan tā.

{pic:3}

Kad ir iegūtas gan dzērvenes, gan smiltsērkšķi, tos pamīšus beru dažādu izmēru saldējamos trauciņos un pārleju ar vijīgu medu. Kad medus notecējis līdz trauciņa apakšai un pārklājis visas ogas, trauciņus lieku saldētavā.

 

Šīs abas ogas no aukstuma nebaidās un savu vērtību nezaudē. Ziemā šis kārums ir neaizstājams slimību gadījumā un lieliski arī noder vakaros, kad vienkārši gribās ko garšīgu. Vitamīnu koncentrācija ir tik liela, ka ēdot paliek pat karsti. Medus kopā ar ogām ir kļuvis šķidrāks un saldskābs, bet ogas, kas pašas par sevi ir diezgan stipras, pieņēmušas medus saldumu. Ļoti, ļoti garšīgi un veselīgi.

 

Un vēl var paspēt sagatavot šo vitamīnu kokteili. Vienu gadu jau biju satraukusies, ka būšu nokavējusi ogu pirkšanu, bet dzērvenes vēl ir atrodamas tirgū un par ļoti pieņemamu cenu smiltsērkšķus jau sasaldētus nopirku Dobelē Upīša dārzā( turpat, kur ik pavasari ir skaisties ceriņu pasākumi). Tikai tad gan jārīkojas ātri un neatkusušas ogas jāpaspēj jau kopā ar medu un dzērvenēm salikt saldētavā.

 

Lai izdodas arī citām ģimenēm! Našķēsimies un būsim veseli!

 

                               Māmiņa Ingrīda Kuzmicka