Sklandrauši ar rudzu pārslām

Sklandrauši ar rudzu pārslām

31. Jan 2012, 11:30 maijbite maijbite

Labdien! :)

 

Jau sen gribēju izmēģināt uztaisīt sklandraušus. Šis konkursiņš šo procesu paātrināja, jo bija iespēja izmantot Herkuless rudzu pārslas.

Sastāvdaļas mīklai:

200 g rudzu pārslas;

100 g rupja maluma rudzu milti; 100 g kviešu milti; ~ 100 ml ūdens; 2 ēd. k. sviesta; 1 tējk. cukurs; 1 ola; sāls.

 

 

Sastāvdaļas kartupeļu pildījumam: 3 lieli kartupeļi; 100 ml piena; 1 ēd. k. sviesta; šķipsniņa sāls.

 

 

Sastāvdaļas burkānu pildījumam: 2 lieli burkāni; 3 ēd. k. medus; 1 ēd. k. skābais krējums; 1 ola; 1 ēd. k. kviešu miltu; sāls.

 

 

Izvārām nomizotus kartupeļus un burkānus.

 

 

Kamēr vārās kartupeļi un burkāni, taisām mīklu. Rudzu miltus izsijā uz galda virsmas. Vidū izveido bedrīti, tajā iemaisa sviestu, pievieno olu un šķipsniņu sāls + 1 tējk. cukura.

 

 

Rudzu pārslas aplej ar karstu ūdeni, lai tās nedaudz uzbriest.

 

 

Pēc tam pārslas pievieno mīklai. Šī mīkla bija nedaudz ķepīga, tādēļ pievienoju vēl 100 g kviešu miltu. Visu kārtīgi samīca.

Mīklu izveltnē 2-3 mm, ar glāzi izspiež aplīšus.

 

 

Cepeškrāsni ieslēdz uz 200 grādiem. Pannā ieklāj cepamo papīru. Katram izspiestajam aplītim uzloka nelielu maliņu. Liek cepešpannā.

 

 

Kartupeļu pildījumam uz rupjās rīves sarīvē vārītus kartupeļus. Pievieno uzvārītu pienu un sviestu, visu samaisa.

 

 

Burkānu pildījumam uz smalkās rīves sarīvē vārītus burkānus. Biezenim pievieno sāli, medu, olu, skābo krējumu un miltus. Visu samaisa.

 

 

Katrā aplītī liek 1 ēd. k. kartupeļu pildījumu.

 

 

Virs kartupeļu pildījuma kārto burkānu pildījumu - tā, lai nosedz kartupeļus.

 

 

Cep 15 minūtes 200 grādu temperatūrā, līdz virspuse ir zeltaina, bet mīkla sausa un kraukšķīga.

 

 

Lai labi garšo! :)

Maija

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>> 

maijbite maijbite 01. Feb 2012, 21:36

Prieks, ka noderēja! 😀 Skaistuļi...

taschinka taschinka 31. Jan 2012, 12:10

Man arī plānā tos pagatavot.

maijbite maijbite 31. Jan 2012, 12:01

nebiju šos ne reizi ēdusi, tādēļ priekš 1. reizes likās interesanti...

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 31. Jan 2012, 11:45

īsts gardums 😀 👍