Skābēti kāposti

Skābēti kāposti

12. Jul 2010, 14:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šoreiz nebūs smalki sabildēta kāposta griešanas un mīcīšanas procedūra, jo nosūtīt šo recepti māmiņklubam iedomājos tik tad, kad viss jau bija gatavs. Pie tam pagatavošanas process ir ļoti elementārs.

 

Vajadzīgs:

 

- 1 kāpostgalva

- 1 burkāns

- ½ citrons

- 1 tējk. sāls

- 1 tējk. cukurs

- šļuka olīveļļa

- sauja dzērvenes

 

Pagatavošana:

 

Kāpostam izgriežam kacenu un sagriežam smalkās strēmelēs (var arī rīvēt). Tāpat nomizojam un sarīvējam burkānu.

{pic:1}

Liekam kāpostus bļodā, pieberam sāli, cukuru un pamatīgi mīcam. Tā, lai iznāk ārā sula, viņi paliek tādi mīksti. Tad piespiežam klāt citrona sulu no puscitrona, uzpilinam nedaudz olīveļļu, burkānus un vēlreiz visu kārtīgi samaisam. Pieberam dzērvenes.

 {smallpic:2}

Liekam virsū vāku un slogu (es izmantoju šķīvi un svaru bumbu), ledusskapī (vai pagrabā iekšā) un gaidām vismaz nedēļu. Jo ilgāk gaidīsim, jo mīkstāki un gardāki būs!

 

P.S. Burkānu un dzēveņu vietā var arī likt ķimenes.

 

Recepti iesūtīja māmiņa Ērika Rudaša

06. Nov 2009, 22:26

šis ir ziemassvētku gardums.piekritu sandrulish.es ari kopā ar gaļiņu sutinu vienreizēji

06. Nov 2009, 18:01

būs jāiztiek bez kāpostiem😃

06. Nov 2009, 17:36

anuwka- nu tad Tev nebūs kāposti :p

06. Nov 2009, 14:36

man nebūtu svara bumbas,ko likt virsū😛

06. Nov 2009, 14:26

njammii, man ļoti garšo, kad pēc tam viņus uz pannas izsutina kopā ar gaļiņu - tas mūsu Ziemassvētku gardums katru gadu...Bez kāpostiem nevaru svētkus iedomāties....😀😀😀

06. Nov 2009, 14:13

tgd kāpostiem sezona- vidēju galviņu var nopirkt par 15 santīmiem, un no 1 galvas sanāk šitāda bļoda 😀

06. Nov 2009, 13:59

man ļoti garšo skābēti kāposti ar ķimenēm..mmmm😀

rita123 rita123 06. Nov 2009, 13:35

mmm gardi😀