Šoreiz nebūs smalki sabildēta kāposta griešanas un mīcīšanas procedūra, jo nosūtīt šo recepti māmiņklubam iedomājos tik tad, kad viss jau bija gatavs. Pie tam pagatavošanas process ir ļoti elementārs.
Vajadzīgs:
- 1 kāpostgalva
- 1 burkāns
- ½ citrons
- 1 tējk. sāls
- 1 tējk. cukurs
- šļuka olīveļļa
- sauja dzērvenes
Pagatavošana:
Kāpostam izgriežam kacenu un sagriežam smalkās strēmelēs (var arī rīvēt). Tāpat nomizojam un sarīvējam burkānu.
{pic:1}
Liekam kāpostus bļodā, pieberam sāli, cukuru un pamatīgi mīcam. Tā, lai iznāk ārā sula, viņi paliek tādi mīksti. Tad piespiežam klāt citrona sulu no puscitrona, uzpilinam nedaudz olīveļļu, burkānus un vēlreiz visu kārtīgi samaisam. Pieberam dzērvenes.
{smallpic:2}
Liekam virsū vāku un slogu (es izmantoju šķīvi un svaru bumbu), ledusskapī (vai pagrabā iekšā) un gaidām vismaz nedēļu. Jo ilgāk gaidīsim, jo mīkstāki un gardāki būs!
P.S. Burkānu un dzēveņu vietā var arī likt ķimenes.
Recepti iesūtīja māmiņa Ērika Rudaša
šis ir ziemassvētku gardums.piekritu sandrulish.es ari kopā ar gaļiņu sutinu vienreizēji
būs jāiztiek bez kāpostiem😃
anuwka- nu tad Tev nebūs kāposti :p
man nebūtu svara bumbas,ko likt virsū😛
njammii, man ļoti garšo, kad pēc tam viņus uz pannas izsutina kopā ar gaļiņu - tas mūsu Ziemassvētku gardums katru gadu...Bez kāpostiem nevaru svētkus iedomāties....😀😀😀
tgd kāpostiem sezona- vidēju galviņu var nopirkt par 15 santīmiem, un no 1 galvas sanāk šitāda bļoda 😀
man ļoti garšo skābēti kāposti ar ķimenēm..mmmm😀
mmm gardi😀