Vēlos ar Jums padalīties ar vēl vienu deserta recepti,kur galvenā sastāvdaļa ir skābais krējums.
Daži sadzirdot,ka sastāvā ir skābais krējums,pārjautā vai gadījumā nav domāts saldais krējums.Nē,nav gan saldais krējums,bet tas pats skābais.
Ar šāda tipa desertiem esmu jau dalījusies ne reizi vien,bet šis būs atkal citāds.
Sastāvdaļas:
- 500ml skābais krējums no 25 % - 30 %,ņemiet to krējumu,par kuru esiet pārliecināti,ka tas saputosies,līdz ar to tas nevar būt izstrādājums.
- iebiezinātais piens 200-300g
- cepumi ap 300g,var ņemt selgas,bet var arī smilšu vai kādus citus,derēs jebkuri cepumi]
- ap 200g apcepti zemesrieksti
- var pievienot vaniļas cukuru,ja vēlas
- 150ml piens
- 4 tēj.k želatīns Santa Maria,bet jūs variet ņemt citas firmas
- ap 200g sviests ( bet godīgi sakot es ņemu pusi uz pusi sviestu un cepamo margarīnu.1.kārt,jo tā būs lētāk; 2.kārt,jo plikā sviestā masa būs pārāk cieta,bet ar margarīnu tā būs viegli cieta.)
Pagatavošana:
Skābo krējumu putojam ar vaniļas cukuru,kādas 5 minūtes,tad lēnām pievienojam iebiezināto pienu,nepārtraukti putojot.Turpinam putot līdz kļūs maiga,krēmīga masa.
Pienā iemaisam želatīnu,uzbriedinam un tad uzsildam,izmaisam līdz želatīns izšķīst.Želatīnu ielejam krējuma masā,ar putojamo slotiņu izmaisam.es maisu ar putojamo slotiņu,jo tam tiešām vienmērīgi izmaisās.
Cepumus sasmalcināju ar mīklas rulli,bet manā gadījumā ar tukšu pudeli,jo nav mīklas ruļļa.Sasmalcinam pēc iespējas smalkāk.Tieši tā pat sasmalcinam riekstus.var arī šo visu sablenderēt,bet sasmalcināti un sablenderēti garšos citādi,kaut sastāvdaļas būs tas pašas,tā kā variet izmēģināt gan tā,gan citādi.
Sasmalcinātos riekstus un cepumus,sajaucam kopā.Izkausējam sviestu/margarīnu,lejam cepumu riekstu maisījumā,kārtīgi izmaisam.
Liekam traukā ,kur ielikta pārtikas plēve un kārtīgi izlīdzinam,izveidojam augstas maliņas.(Pārtikas plēvi es izmantoju,lai smuki un viegli izdabūtu desertu no formas,bet, ja jums ir forma ar noņemamām malām,tad jums tas nebūs vajadzīgs.)
Desertu lejam formā uz riekstu/cepumu pamatnes un liekam ledusskapī uz vismaz 2 stundām,bet visgardāk būs otrā dienā.
Deserts ir maigs,ne pārāk salds,bet pietiekami salds.Šķietka kūst uz mēles.
Pievienojot riekstus pie cepumiem,mēs iegūstam ļoti neparastu garšu,citādu kā ierasts.
Var arī izdekorēt ar izkausētu šokolādi.Tā būs ne tikai vizuāli citādi,bet arī garšas ziņā būs mazliet citādi.
Varu tik teikt,pamēģini nenožēlosi,jo garša pasakaina.garšos gan lieliem,gan arī maziem.
Šo desertu pagatavot nav sarežģīti un arī nebūs dārgi.Man forma 24 cm diametrā un 4,5cm augstumā.8 cilvēkiem būs ne tikai ko nogaršot,bet kārtīgi izbaudīt,jo gabaliņi nav no mazākajiem.
ljoti garsigs 😀 tikai pamatam liku zavetas aprikozes,zavetas plumes,nedaudz kokosriekstu skaidinjas bez riekstiem un ja njem iebiezinato pienu ar cukuru pilnigi pietiek ar 1/2 bundzinjas. paldies par recepti 😀
Ja krējums neputojas,tas nebūt nenozīmē,ka deserts nesanāks,vienīgi var būt mazliet citādāks,bet domāju ka atšķirība nebūs jūtama.
Riekstu daudzumu var samazināt cik vēlas un var arī pilnīgi bez riekstiem,var pievienot jebkurus riekstus,kas garšo.Arī saulespuķu skliņas var likt vai arī žāvētus augļus.Tā kā varianti ir daudz un dažāti,katra gaumei var pagatavot.
Bet,ja gatavo tikai pieaugušajiem var arī pievienot iebiezināto pienu ar kafiju būs noteikt ļoti interesanta garša.
Bet bērniem var iebiezināto pienu ar kakao.
Tā kā var pagatavot desertu ar dažādām garšām.
Es jau pirku to kam bija akcija 😃
Es pirku ar cukuru,nevis buņdžiņā bet tādā paciņā un ja nemaldos bija rakstīts ar samazinātu cukura daudzumu.Šodien apskatīšos veikalā kāds konkrēti tas bija.
Vaniļas cukurs,citrona sula vai miziņa,kokosrieksts.
To gan es nemācēšu teikt.varbūt,ja pievieno garšvielas,kas to smaržu pārsitīs.
mēs ikdienā ne sviestu, ne margarīnu nelietojam, tā ka man nav priekšstata vispār 😃 tik, cik sviestu nopērku, kad pamatni savai biezpienmaizei taisu 😀
Protams,ka daudziem šķitīs nepieņemami margarīns,jo nav veselīgs.Bet man tas nešķiet nekas traks un garšas ziņā nevar just,ka tur ir margarīns,tik var manīt,ka massa nav tik cieta kā akmens
Es ņemu vai nu Rama vai Eve margarīnu,bet ja ir kāds,kas ir zināms,kads labāks tad tik uz priekšu.
o, es nemaz neiedomājos, ka var ņemt cepšanas margarīnu, lai tā masa nesanāk tik cieta. ar cepumiem parasti taisu biezpienmaizi, bet tik tiešām - sviests laikam ir tas, kas visu to sacietina par daudz. būs jāmēģina pamiksēt ar margarīnu 😉
Prieks,ka ne tikai manai ģimenei tas tik loti garšo 😉
Tieši tā,cepumus var ņemt gan selgas,gan smilšu,gan arī krekerus,kādus vien vēlas.var arī uz gatava biskvīta liet to krēma masu.
Pie šī visa gribas piebilst,ka arī cenas ziņā skābais krējums ir divas reizes lētāks kā saldais krējums 😉
Jā,man ar tagad vasarā patīk,ka nav jācep,aukst un gards deserts.
Var arī svaigas ogas augļus pievienot.
šī noteikti jāatzīmē un jāizmēģina 😀 paldies 😉
izskatās arī dievīgi 😉
Man ar patīk,ja nav pārāk salds,un tā kā skābais krējums atšķirībā no saldā krējuma ir skābens nevis salds un šķebinošs,tad tā garša manuprāt ir pat ļoti laba.
Saldums tiek regulēts tik ar iebiezināto pienu,bet var arī darīt kā man bildē,uztaisa ne pārāk saldu desertu un ja kādam gribas saldāku uzlej izkausētu šokolādi,tā kā katram būs pa prātam. 😉 😀
Un kā garšoja?
Liešām iesaku 😉