Sastāvdaļas:
0,5l piens
1 l kefīrs
2 olas
1/3 tēj.k sāls( pēc katra garšas)
olīvas un paprika papildinaājumam
Katliņā ielejam pienu,pievienojam sāli,karsējam,bet nevāram.
Kad piens jau kārtīgi karsts,tad pievienojam iepriekšs sajauktu kefīru ar olām līdz viendabīgai massai un sasmalcinātas olīvas ar papriku.Visu šo karsējam līdz atdalās sūkalas kā šajā bildē.
Tad lejam marlē,kas novietota caurdurī un notecinam sūkalas. Uzliekam slogu un liekam aukstumā uz pāris stundām.
Tad slogu varam noņemt un atpakaļ ledusskapī.
Es patiesībā nekad nelietoju slogu,jo nav nekā piemērota,lai būtu vieta ledusskapī.Es vienkārši notecinu sūkalas un tad sieru ievietoju sietiņā,ļoti smalkā un šādi lieku ledusskapī.Otrā dienā siers sacietējis.
Sagriežam un nobaudam.