Siera maize

Siera maize

08. Aug 2012, 15:31 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

25 g svaigais raugs

ap 500g milti

1 ola

250ml piens

2 ēd.k skābais krējums

30g izkausēts sviests

ap 150g rīvēts siers,man bija vairāk,

2 ēd.k cukurs

2 tēj.k sāls

 

Pagatavošana:

Pusi pienu uzsildam,pievienojam raugu,izmaisam,pievienoajm 1 ēd.k cukuru un kārtīgu ēdamkaroti miltus,izmaisam,apsedzam trauku ar salveti un atstajam silta vietā uz 10 minūtēm.Trauciņu ņema palielu,jo šis ieraugs palielināsies 2-3 reizes.

Miltiem pievienojam pārējo cukuru,sāli,pievienojam uzrūgušo ieraugu,olu,izkausētu sviestus,skābo krējumu,mazliet siltu atlikuso pienua arī siltu un uz smalkās rīves sarīvētu sieru.Visu izmaisam,izmīcam mīklu,ja nepieciešams pievienojam miltus.

Liekam traukā,pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz 1 stundu.

Izmīcītā mīkla.

 

Uzrūgusī mīkla.

Gatavo mīklu liekam uz cepamā papīra, izveidojam maizes formu,iegriežam strīpas.

Apsmērējam ar sakultu olu un apberam ar sezama sēkliņām.

Cepam 180 grādos 25 minūtes.Līdz maize skaisti brūna.Ļaujam atdzist un tad sagriežam.

Maize ir ļoti mīksta,maiga,garda!