Šī kūka tapa par godu portāla dzimšanas dienai.
Kūka sastāv no trim daļām: Biskvīts, Svaigā siera krems,vaniļas pudiņa krems.
Biskvītam: 100g sviesta
100g cukura
2 olas 150g miltu
pustējkarote cepamā pulvera
1 citrona miziņa
Sviestu saputo ar cukuru,pa vienai piejauc olas. Pirvieno rīvētu citrona miziņu , izsijātus miltus un cepamo pulveri. Klāj ietaukotā pannā un cep apmēram 30 minūtes.
Atdzesē biskvītu un tam virsū klāj siera krēmu,
Siera krēms:
25g saldā krējuma
400g svaigā siera
100g jogurta
100ml olu liķiera(man nebija)
2 ēdamkarotes želantīna
60g cukura
1 ēd.k. vanilijcukura
Svaigo sieru sajauc ar jogurtu ,liķieri, cukuru ,vanilijcukuru. Beigās pievieno uzbriedināto želantīnu un saputoto saldo krējumu. Torti liek aukstumā atdzist. Tad pārklāj to ar pudiņa krēmu.
Pudiņa krēms:
1 paciņa vaniļas pudiņa , 1 tējkarote želantīna, 2 ēd.k curkura. Pagatavo pudiņu(pēc receptes,kas uzrakstīta uz paciņas), pievieno želantīnu ,atdzesē un uzlej pa virsu kūkai. Liek atdzist. Dekorē ar visu ko sirds kāro.
Es liku ķiršus un pa virsu lēju tortēm paredzēto želeju,lai viņa turās klāt.:)
mmmmm...gardums...😛😛😛
Kūka bija ļoti trekna un manuprāt sātīga. Bet vispār viņa jāēd auksta,tad būtu pavisam laba.😀
Kūka tiešām bija ļoti garšīga 😀 (manam vīram dikti garšoja)
mmm, izskatās super!