SEB Latvijas plāns un SEB sabalansētais plāns – kopš darbības sākuma ienesīgākie pensiju 2. līmeņa plāni Latvijā

SEB Latvijas plāns un SEB sabalansētais plāns – kopš darbības sākuma ienesīgākie pensiju 2. līmeņa plāni Latvijā

01. Oct 2010, 14:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ņemot vērā SEB grupas pieredzi naudas līdzekļu pārvaldīšanā un atbildīgu pieeju ilgtermiņa uzkrājumiem, SEB Latvijas plāna un SEB sabalansētā plāna ienesīgums kopš darbības sākumā uzrāda augstāko ienesīgumu attiecīgi konservatīvo un sabalansēto plānu grupās.

 

Uz šī gada 8. janvāri SEB Latvijas plāns uzrāda gada ienesīgumu kopš darbības sākuma 5.14% apmērā, kas ir austākais ienesīguma rādītājs no visiem 10 konservatīvās ieguldīšanas stratēģijas plāniem, savukārt SEB sabalansētais plāns ir uzrādījis augstāko ienesīgumu sabalansēto plānu grupā ar gada ienesīgumu kopš darbības sākuma 4.58%.

 

SEB Latvijas plāns un SEB sabalansētais plāns ir arī ienesīgākie savas grupas plāni pēdējo trīs gadu laikā. Pensiju plānu ienesīgumi uz 8. janvāri rāda, ka pēdējo trīs gadu laikā SEB Latvijas plāns tā dalībniekiem katru gadu nodrošinājis gada ienesīgumu 7.41% apmērā. SEB sabalansētā plāna ienesīgums pēdējo trīs gadu laikā uzrādījis ienesīgumu 4.44% apmērā.

 

SEB Wealth Management Pārvaldīšanas nodaļas vadītājs Jānis Rozenfelds: „Sadarbībā ar SEB grupas vadošajiem finanšu ekspertiem mēs rūpīgi sekojam tendencēm un izmaiņām pasaules finanšu tirgos un pievēršam īpašu uzmanību strauju ieguldījumu vērtības svārstību un investīciju risku ierobežošanai. Mēs veicam aktīvas darbības un pieņemam atbilstošus lēmumus, lai piemērotos finanšu tirgus mainīgajai videi, mazinām riskus augstas nenoteiktības apstākļos, tai pat laikā izmantojot arī vispārējās ekonomikas attīstības un izaugsmes potenciāla sniegtās iespējas. Mums kā pārvaldītājiem ir svarīgi, lai uzkrāšanas periodā strauju tirgus svārstību laikā cilvēki iegūtu pēc iespējas stabilāku uzkrājuma pieaugumu.”