Sautētas bietes skābajā krējumā ar rupjmaizes grauzdiņiem

Sautētas bietes skābajā krējumā ar rupjmaizes grauzdiņiem

16. Dec 2011, 18:56 taschinka taschinka

Uz rupjās rīves sarīvēju bieti,lieku uz pannas nelielā eļļas daudzumā un apcepu,tad pievienoju citrona sulu,mazliet ūdeni un sautēju ap 30 minūtēm uz mazas uguns,ik pa laikam apmaisot.

 

Visu šo laiku jāskatās,lai bietes sautējas,lai nav sausas,ja viss šķidrums iztvaikojis,tad pievienojam vēl mazliet ūdeni. Pēc 30 minūtēm pievienojam skābo krējumu,tik,lai bietēm ir kur sautēties.Aptuveni uz 1 vidēju bieti ap 200ml krējums.

 

 

Sautējam uz mazas uguns,ik pa laikam apmaisot līdz gatavas.Kopā ap 1 stundu. Pievienojam garsvielas un ja vēlas var arī ķiploku. Rupjmaizi apsmērējam planā kārtā ar sviestu, izspiežam sirsniņas ar formiņu palīdzību,var vienkārši kubiņos sagriezt un cepam cepeškrāsnī līdz brūni grau7zdiņi. Pasniedzam ar sautētajam bietēm. Ļoti gardi! Un ideja valentīndienai ;)

 

 

Iesūti arī Tu savas gardākās receptes šeit!