Sāp ievilktie krūšu gali

Sāp ievilktie krūšu gali

16. Feb 2011, 10:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņai ir ievilkti krūšu gali un sāp pēc barošanas. Vai tas ir normāli?

 

Jautājums:

Man ir uz iekšu ievilkti krūts gali. Vai tas ir normāli, ja 5-10 minūtes pēc barošanas krūts gali sāp?

 

3

Atbild pediatre Vizma Meikšāne:


Nevarētu teikt, ka tas būtu visām, bet daži vecāki sūdzas. Es nevarētu teikt, ka tas ir dēļ plakaniem krūts galiem, bet varētu būt barošanas poza viens no tiem iemesliem. Būtu labi, ja māte aizietu vai pie ārsta sava vai krūts barošanas speciālista kopā ar bērnu, saņemtu ieteikumu, kā bērnu barot. Vēl viens ieteikums būtu mainīt pozas pie krūts. Ņemt bērnu futbolbumbas pozā, tā nav ērta poza, bet laba, jo bērns nenostiepj krūts galus. Pirmajos mēnešos var būt šī sajūta, pēc tam tai jāpāriet.

 

Garmastan® - taukvielas nesaturošs krēms ar gvajazulēnu krūšu galu kopšanai.


 

  • Garmastan® saglabā krūšu galus un ādu ap tiem mīkstus un elastīgus -  pasargājot tos no plaisāšanas, rūpējoties par tiem un aizsargājot
  • Garmastan® kūst ķermeņa temperatūrā, tādēļ to ir viegli un ērti uzklāt uz jutīgās ādas
  • Garmastan® ir bez smaržas, nesatur taukvielas, tādēļ ir viegli nomazgājams gan no ādas, gan arī no veļas
  • Garmastan® nesatur krāsvielas, aromātiskās eļļas, lanolīnu


Ziemeļ- un Dienvidamerikā augošā gvajaki koka sastāvdaļu aizsargājošās un pretiekaisuma īpašības bijušas zināmas jau kopš seniem laikiem. Iezemiešu zināšanas tika izmantotas Garmastan krēma radīšanā. Garmastan® krēms satur zilo gvajazulēnu, ko iegūst no gvajaki koka ēteriskās eļļas.


 
Lietošana.

 

Garmastan® krēmu jāuzklāj plānā kārtiņā uz krūšu galiem un apkārtējās ādas pēc katras zīdīšanas. Atkārtot, cik bieži nepieciešams. Ja krūšu gali ir ļoti jutīgi, krēmu var uzziest uz sterilas salvetes vai krūšu ieliktņiem. Lai izsargātos no bērna saskares ar svešām vielām, vispārējais ieteikums ir nomazgāt krēmu pirms bērna zīdīšanas.

 

Ja krūtis ir īpaši jutīgas, Garmastan® krēmu var sākt lietot pirms laktācijas perioda. Sākot no grūtniecības astotā mēneša, Garmastan® krēmu pēc dušas var uzklāt krūšu galiem, lai tos sagatavotu mehāniskajai iedarbībai, kāda radīsies bērna zīdīšanas laikā.
 

Sastāvdaļas

 

PEG-8, PEG-75, Aqua, Sorbitol, Sodium Metabisulfite, Guaiazulene, Cetylpyridinium Chloride.
 
Ražotājs: PROTINA GmbH, Adalperostr. 37, 85737 Ismaning, Vācija