Sāļie griķu pārslu stienīši

Sāļie griķu pārslu stienīši

31. Jan 2012, 00:00 maijbite maijbite

Labdien! :)

Te būs sāļā uzkoda ar Herkuless griķu pārslām.

 

Vajadzēs:

100 g griķu pārslas; 100 g kviešu milti; 1/2 tējk. cukurs; 1/2 tējk. sāls; 1 ēd. k. eļļa (man bija olīveļļa); 1 ēd. k. skābais krējums; 100 g sviests; 50 g ķirbju sēklas; + ola stienīšu apsmērēšanai.

 

 

No šī mīklas daudzuma man sanāca 16 stienīši.

Sasmalcinām ķirbju sēklas.

 

 

Samaisa mīkstu sviestu ar sāli un cukuru, pievieno eļļu un krējumu. Pēc tam pievieno arī miltus.

 

 

Pievieno ķirbju sēklas.

 

 

Pievieno griķu pārslas.

 

 

Visu samaisa un izveido kukulīti.

 

 

Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem. Mīklu sagriež gabaliņos un veido stienīšus.

 

 

Stienīšus apsmērē ar sakultu olu. Liek cepties 180 grādos 25 minūtes.

 

 

Lūk, gala rezultāts! :)

 

 

Lai labi garšo! :)

 

"Herkuless" graudaugu lielais māmiņu recepšu konkurss! Piedalies!

Iesūti savu recepti ŠEIT>> 

 

P.S. Ideāla uzkoda pie alus, ja vien garšo griķi.                                                                                                           Maija

maijbite maijbite 31. Jan 2012, 10:33

Piebildes: 1) vakar šos stienīšus ēdām pie zupas - arī ļoti labi saskanēja! 😀 2) tā kā griķu pārslas nemērcējām, tad stienīšos griķi ir gana kraukšķīgi - vajag stiprus zobus. 😀 (tie, kas grib mīkstākus griķus, var pirms tam tos apliet ar karstu ūdeni, bet tad garša būs nedaudz citādāka)...