Rīsu maize

Rīsu maize

15. Aug 2012, 16:49 taschinka taschinka

Un atkal es pārsteidzu sevi un centīšos arī jūs pārsteigt ar neparastu maizes recepti.

 

Sastāvdaļas

- 180g nevarītu rīsu

- ap 450g milti,bet precīzi nevar zināt,cik mīkla paņems mīcot

- 250ml piens

- 50ml ūdens

- 2 tēj.k cukurs

- 1 tēj.k sāls

- 1 tēj.k sausais vai 10 svaigais raugs

- 2 ēd.k eļļa

- ķimenes,sezama sēkliņas pārkaisīšanai un 1 ola smērēšanai Pagatavošana: Rīsus izvāram ļoti mīkstus,tādus,ka jau šķīst ārā. Uzsildam ūdeni mazliet siltu,pievienojam 1 tēj.k cukuru un iemaisam raugu.Ļaujam pastāvēt 10 minūtes. Pienu mazliet uzsildam,pievienojam sāli,cukuru,izšķīdušo raugu.Izmaisam,pievienojam rīsus,izmaisam,pievienojam eļļu.Sākam pievienot miltus,tik lai varam samīcīt mīklu.Ar miltiem nepārcenšamies,mīklai jābūt mitrai,ne sausai.Tā mīcot līp pie rokām,bet tā tam jābūt. Rokas nomazgājam,noslaukam un mīcam. Samīcīto mīklu liekam ieeļļotā traukā,pārsedzam ar pārtikas plēvi un raudzējam siltā vietā 1 stundu.Mīkla palielinās aptuveni 3 reizes.

No gatavās mīklas veidojam vai nu maizes klaipus,vai arī mazas bulciņas.Es vienu daļu mīklu sarullēju klaipiņā,bet otru daļu ieliku formā.

 

 

Izveidotās maizītes pārsedzam ar dvieli un ļaujam pastāvēt 15 minūtes.Tad apsmērējam ar sakultu olu,apberam ar ķimenēm vai sezama sēkliņām. Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī 220 grādos ap 30 minūtēm,līdz maizīte brūna

 

Gatavo maizīti apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist.

Ļoti maiga un garšīga!!