Vienkāršs, bet ļoti garšīgs risoto jeb rīsu putra no produktiem, kas lielākoties vienmēr ir mājās!
Sastāvdaļas:
3 dārzeņu buljona kubiciņi
1.5 l ūdens
2 paciņas rīsu (es izmantoju brūnos)
2 sīpoli
3 ēdamkarotes olīveļļas
½ paciņa saldkrējuma sviesta
Sauja sasmalcināti pētersīļi
100 g Krievijas siers
Pagatavošana:
Katliņā novāra 1.5 l dārzeņu buljona.
{pic:1}
Sīpolus sasmalcina.
{pic:2}
Uz pannas uzkarsē sviestu un olīveļļu un apcep sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi.
{pic:3}
Pievieno divas paciņas brūnos rīsus (nevārītus!) un visu uzkarsē. Pēc tam pakāpeniski sāk pievienot buljonu tā, lai tas noklātu rīsus. Kad buljons iesūcies rīsos, lej klāt atkal un tā pakāpeniski uz priekšu, līdz rīsi pilnībā uzbrieduši un gatavi.
{pic:4}
Tad ņem nost no uguns, iemaisa 100 g rīvēta Krievijas siera un saujiņu smalcinātu pētersīļu.
{pic:5}
Gardas vakariņas gatavas! Un ne grama sāls!
es taisu ar garnelēm - ļoti garšīgi arī
oi rissoto veidi tiešām ir ļoti daudz!!