Šī torte tapa pagājušā gada martā,kad Adrianam palika gadiņš. Cītīgais mākslinieks bija tētis,kuram tas ļoti labi padodas.
Sastāvdaļas:
50 grami kokosriekstu skaidiņas 125 grami mīksta sviesta 125 grami cukurs 1 paciņa vanilijcukurs 4 gab. olas 100 grami milti 2 tējk. cepamā pulvera 1 kārba konservētu persiku 18 gab. rafaello konfektes 750 ml salda krējuma 3 paciņa stindzinātāja
PAGATAVOŠANA.
Mīklai: kokosriekstu skaidiņas un sausas pannas apgrauzdē, kamēr sāk smaržot, atdzesē.Mīkstu sviestu ar mikseri saputo, pakāpeniski ieputo cukuru un vaniļas cukuru.
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Kad cukurs izkusis, pa vienam ieputo dzeltenumus (katru ~ ½ minūti). Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, izsijā un pa daļām pamīšus ar kokosriekstu skaidiņām iemaisa sviesta - olu masā (ar mikseri, bet ar minimālo ātrumu).
Olu baltumus saputo ļoti stingrās putās un ar divu dakšiņu palīdzību uzmanīgi iecilā mīklā. 28 cm diametra tortes formu ar noņemamu malu ietauko un izkaisa ar miltiem vai rīvmaizi. Liek iekšā mīklu, izlīdzina.
Cep sakarsētā krāsnī ~ 30 minūtes. Izņem no krāsns, 10 minūtes ļauj atdzist formā, pēc tam izņem no formas un ļauj atdzist pilnībā. Virsmai: Persikus kārtīgi notecina un ar virtuves salveti nosusina. Divas skaistākās pusītes atliek malā dekorēšanai. Pārējos persikus sagriež kubiņos vai šķēlēs.
Tortes biskvītam atkal apliek apkārt formas malu, uz biskvīta liek persiku gabaliņus tā, lai visa virsma noklāta. Ar blenderi kārtīgi sasmalcina 18 Rafaello konfektes. 500 ml krējuma nedaudz ieputo, tad pievieno 2 paciņas stindzinātāja un kārtīgi saputo.
Iemaisa Rafaello putriņu. Masu smērē uz persikiem, liek ledusskapī uz ½ stundu. Noņem formas malu. Saputo atlikušo krējumu ar stindzinātāju, pieliekot nedaudz cukura. Nosmērē tortes virsu un malas.
{smallpic:1}
{smallpic:2}
Lai kūka būtu skaistāka, mēs piejaucām klāt krāsvielas un virsū uzzīmējām zīmējumu.
Ilze Ābelīte-Goluba
tik iesaku pielikt vairāk cukura,vismaz man prasījās.
Esmu traka uz Rafaello 😀 tā ka - tieši priekš manis. Manam dēliņam tikai augustā būs gadiņš, bet jau tagad smeļos idejas tortēm. Gribu uzrīkot skaistus svētkus.
😀
Nu tā kā šo ēda tikai pieaugušie,jo Adrinas vēl uz saldumiem neskatījās,tad nu sakrāsojām tā pamatīgi😀 Lai interesantāk. Šogad doma ir taisīt vilciena formā kūku,tikai nekādi nevaram izdomāt kādu!!!!
Noteikti izmēgināsu. Esmu liela karumu gatavotaja un šisliekas, kas dikti gards un jauns. Mēs atkal uz bernu svinībam esam iecienījusi cepumu tortes tik ļoti visiem garso, ka lielako ties tas tiek gatavotas.
man ari liekas ka tas krasvielas bikin pa daudz!!!