Rabarberu šarlote ar vaniļas pudiņu

Rabarberu šarlote ar vaniļas pudiņu

23. Mar 2011, 11:06 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Sāk parādīties rabarberi un sagribējās ko garšīgu...

 

Nepieciešams:

4 lieli rabarbera kāti + 4 ēdamkarotes cukurapaciņa vaniļas pudiņa + piens+ cukurs

 

Mīklai:

100g sviesta

150g cukura

2 olas

150 g skābā krējuma

150g miltu

1 tējkarote cepampulvera

2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu

pūdercukurs

šķipsniņa sāls

 

 

Pagatavošana:

 

Pudiņu pagatavo pēc receptes, kura rakstīta uz paciņas. Tam jums būs nepieciešams piens un dažas karotes cukura (cukuru pielieciet vairāk, kā teikts receptē, jo rabarberi ir skābi). Rabarberus sagriež, apber ar cukuru un atstāj uz 30 minūtēm, lai atsulojas. Sulu nolej, rabarberus iejauc gatavajā pudiņā.

 

Mīklai sviestu sajauc ar cukuru, pieliek olas, skābo krējumu, cepampulveri, šķipsniņu sāls, miltus un samaisa mīklu. Formu (25 cm diametrā) ietauko, ieliek mīklu, virsū liek rabarberus ar pudiņu.

 

Cepeškrāsni jau iepriekš ieslēdz uz 175 grādiem. Cep apmēram stundu. 10 minūtes pirms cepšanās beigām uzkaisa mandeles. Gatavību pārbauda ar kociņu, ja nepieciešams, cep ilgāk. Izceptu šarloti patur formā vēl 10 minūtes, tad izņem un pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo!

 

***

Iesūti arī Tu savas gardākās receptes, spiežot šeit!

06. Jun 2010, 16:16

Nesanāks redzēt kā ir beigās , jo bildes nav uz nākošo MK pasākumu varu uztaisīt un tad varēs nogaršot arī, jo recepte ta mana😃

06. Jun 2010, 11:38

gribetos redzēt,kads ir sanācis beigās😀