Plaucētā mīkla - profiteroļi

Plaucētā mīkla - profiteroļi

14. May 2011, 15:11 taschinka taschinka

Mūsu ģimenes locekļiem ļoti garšo gan ekleri,gan vecrīgas.No šīs miīklas var pagatavot gan saldus,gan sāļus gardumus,jo mīkla ir neitrāla.Pildījumu var likt, kāds vien garšo-biezpiena,vārīta krēma,augļus ar putukrējumu,dažādu salātu pildījumi,piemēram, siera salāti,kas man ļoti garšo.

 

Sastāvdaļas mīklai:

* 1 glāze ūdens

* 1 glāze milti

* 80-100 g sviests,var arī margarīnu

* 4-5 olas

* šķipsniņa sāls

* glāze 250 ml

Pagatavošana:

Kad gatavoju pirmo reizi,stingri turējos pēc receptes,bet kā jau zinām, olas ir dažādu izmēru un tas var daudz ko izmainīt,tādēļ jāskatās, kāda sanāk mīkla.Tagad jau varu pagatavot uz aci,jo ne vienmēr sanāk 100% vienāda mīkla.Mīklai jābūt lēni tekošai,kad spiež ārā no maisiņa,tā lai tā netek pati ārā,bet kad spiež,tad nāk ārā salīdzinoši biezas konsistences.

 

Sagatavojam cepampannu, uz kuras ir uzklāts cepampapīrs.Tā kā man ir tikai viena cepampanna,es visas sastāvdaļas sadalu divos piegājienos,jo viss vienā reizē nesalien.

 

Katliņā ielejam ūdeni,pieberam sāli un ieliekam sviestu.Liekam uz mazas uguns,maisot kausējam sviestu un gaidam pirmo burbuli,tad beram klāt miltus un maisam.Maisam dažas minūtes 2-3,līdz masa kļūst viendabīga un zeltaina,tad ņemam nost un gaidam kamēr mazliet atdziest.Pa vienai pievienojam olas.Viena ola,tad rūpīgi izmaisam līdz viendabīgai masai,tad nākošo olu.Kad iemaisam 3. olu,tad skatāmies, kāda konsistence mīklai,ja ļoti bieza,tad liekam ceturto olu,ja redzam,ka nav nepieciešama 4., tad neliekam.

 

Bet var arī gadīties,ka vajadzēs 5 olas, skatoties, kāda izmēra tās ir.

 

Mīkla sanāk tāda staipīga,lipīga,pabieza.Es lieku maisiņā un izgriežu mazu caurumiņu,lai varētu izspiest.Spiežam tādas piciņas ar atstarpēm.Iepriekš uzsildītā cepeškrasnī līdz 200 grādiem liekam iekšā,cepam 15 minūtes un neveram vaļā durtiņas,lai nesakrītas.Tad nogriežam līdz 150-180 grādiem,cepam vēl 10-20 minūtes līdz paliek gaiši brūni.Ņemam ārā atdzist,labāk tur, kur nav caurvēja, lai sapildītu nogriežam tādu kā cepurīti, ko noņem un uzliek.

 

Dekorēt var ar pūdercukuru vai apsmērēt ar šokolādi.Man bija apsmērēts ar šokolādi un apbērts ar kokosriekstu skaidiņām.

 

1