Pildītas pankūkas gan saldas,gan sāļas

Pildītas pankūkas gan saldas,gan sāļas

01. Jan 2012, 15:05 taschinka taschinka

Sastāvdaļas maltās gaļas pildījumam:-250g maltā gaļa-1 burkāns- 1/2 paprika-1 liels sīpols-garšvielas-ap 50g siersPagatavošana:Uz pannas liekam malto gaļu cepam un lai tā būtu mazos graudiņos nevis lielos gabaliņos,tad to ar dakšiņu saspaidam.Pievienojam sīki sagrieztu sīpolu.Uzliekam vāku un uz mazas uguns sautējam.

 

Pa to laiku nomizojam,sarīvējam uz smalkās rīves burkānu,pievienojam pannā.

Sagriežam mazos gabaliņos papriku,liekam pannā,pievienojam garšvielas.Visu sautejam uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot.Sautējam ap 15 minūtēm.

Kad gatavs,liekam trauciņā,pierīvējams sieru,izmaisam.

Sastāvdaļas sāļajai mīklai:-250ml piens-3 olas-1 tēj.k cukurs-1/2 tēj.k sāls-1 ēd.k eļļa-7 ēd.k miltiPagatavošana:Ar putojamo slotiņu samaisam olas ar cukuru,sāli,

pievienojam miltus,izmaisam,lai nav kunkuļi.

šādas piepildītas ēdamkarotes,ar mazu kaudzīti.

Pievienojam eļļu. Uzsildam pienu,lai ir minimali silts,lejam olu/miltu massā.Izmaisam,lai ir viendabīga mīkla,bez kunkuļiem.

Pašā sākumā pannu mazliet apsmērējam ar eļļu,neuzlejam,bet apsmērējam,tad lejam mīklu,tik lai ir plānas,plānas pankūciņas.Cepam no vienas puses,tad ņemam nost un liekam uz dēlīša vai arī uz galda virsmas ar nezicepto pusi,kas mazliet ieeļļota.

Pašā sākumā pannu mazliet apsmērējam ar eļļu,neuzlejam,bet apsmērējam,tad lejam mīklu,tik lai ir plānas,plānas pankūciņas.Cepam no vienas puses,tad ņemam nost un liekam uz dēlīša vai arī uz galda virsmas ar nezicepto pusi,kas mazliet ieeļļota.

 

Tad pannā ar eļļu liekam pankūkas ar šuvi uz leju.Cepam brūnas no abām pusēm.

Sanāca 10 pankūkas.Pildījums ap 1 ēd.k uz vienu pankūku.

Sastāvdaļas biezpiena pildījumam: -200g biezpiens -1 olas dzeltenums -cukurs,vaniļas cukurs pēc garšas -1 ēd.k skābais krējums Trauciņā liekam visas sastāvdaļas,izmaisam.

 

Sastāvdaļas saldajai mīklai: -200ml piens -ap 3 ēd.k cukurs -vaniļas cukurs -1/3 tēj.k sāls -1 ēd.k citrona sula,dos skaitu krāsu un neparastu garšu. - 3 olas un 1 olas baltums,kas palika no biezpiena pildījuma gatavošanas -1 ēd.k eļļa -7 ēd.k milti

Pagatavošana: Olas,cukuru,vaniļas cukuru,sāli samaisam,pievienojam miltus,izmaisam lai nav kunkuļi,pievienojam citrona sulu, eļļu,izmaisam,pievienojam mazliet uzsildītu pienu,izmaisam.Lejam mīklu uz pannas,cepam no vienas puses,tad liekam uz ieeļotas virsmas ar necepto pusi. Liekam pildījumu,salokam.Gatavas pankūkas apcepam eļļā no abām pusēm.Pildījums uz vienas pankūkas ap 1 ēd.k.Šīs arī iznāca 10 gabalas.

Pankūkas lieliski garšo gan siltas,gan arī aukstas.

Pa kreisi ar biezpiena pildījumu,pa labi ar gaļas.

Sanāca ļoti skaistas,maigas,gardas pankūciņas. Man tik liels prieks par šo recepti,jo izdevās Super!!!

Biezpiena pankūciņas ēdam ar smilksķērkšķu-ābolu ievārījumu.

Gaļas pankūciņas ar skābo krējumu.

taschinka taschinka 04. Mar 2011, 14:25

Lūdzu! Man jau ar ļoti garšoja 😛

taschinka taschinka 22. Feb 2011, 20:37

Lūdzu 😉

taschinka taschinka 21. Feb 2011, 11:10

Lūdzu 😀 😉

21. Feb 2011, 10:03

tā - nu beidzot man ir skaidrs, kāpēc man pildītās pankūkas nekad īsti foršas nav izdevušās - jo vienmēr apcepu no abām pusēm 😀 Paldies! Kad uznāks iedvesma mēģināšu 😀

taschinka taschinka 21. Feb 2011, 08:27

Man ar pankūkām nekad nav bijušas problēmas,vienīgi agrāk gatavoju mīklu uz aci,bet tagad,pamēģinot šo konstatēju,ka super gardi.
Zinu,ka ne visi prot uztaisīt plano pankūku mīklu,tādēļ nolēmu iesūtīt,kur visas sastāvdaļas ir precīzi norādītas un kļūdīties nav iespējams.