Pildīta pīle

Pildīta pīle

21. Sep 2010, 21:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katrus Ziemassvētkus mēs gatavojam pildīto tītaru, šogad mums nesanāca to nopirkt tādēļ gatavojām pīli. Šo mēs bijām pavasarī nopirkuši un visu vasaru arī audzinājām.

Vajadzīgs:


- 2 seleriju kāti

-         2 šķelītes citrona

-         glāze dzērvenes

-         1 ēd.k. ķimenes

-         2 āboli

-         1 ola

-         2 lieli sīpoli

-         pāris ēd.k. sviesta

-         sāls, pipari

Pagatavošana:


Seleriju kātus nomazgā un sagriež mazos gabaliņos, sagriež sīpolus un liek visu uz pannas apcepties sviestā.

{pic:1}

Pārliekam katliņā, pieliekam ķimenes.

{pic:2}

Sagriežam citonu mazos gabaliņos un liekam pie pārējām sastāvdaļām. Pieliek dzērvenītes.

{pic:3}

Diezgan lielos gabalos sagriežam ābolus un piejauc klāt.

{pic:4}

Piesit oliņu, pieber sāli un piparus, visu labi samaisa.

{pic:5}

Pašu pīli ieberzē ar sāli, pipariem un citronu un pilda ar pildījumu.

{pic:6}

Ar koka irbulīšiem var aizdarināt ciet pildījuma vietu, lai cepšanās laikā nenāktu ārā pildījums kā arī suliņa...

{pic:7}

Liek uz pannas pielej 2 glāzes ūdens un krāsnī iekšā.Pirmās 20 min uz 240 grādiem, bet pēc uz 160 grādiem apm kādas 3.5 stundas ik pa laikam aplaistot pīlīti. Pildījumā vēl var likt pistāciju riekstus apm. pus glāzi, kā arī nedaudz apceptas cūkgaļiņas.

{pic:8}

Mums pat sanāca vesela lielā bļoda ar taukiem, bijām kārtīgi pa vasaru barojuši:)
Labu apetīti:)

 

Elīna Siliņa

 

2

Piedalies arī Tu Ziemassvētku recepšu konkursā un laimē grāmatas no izdevniecības "Zvaigzne ABC"!

Vairāk uzzini ŠEIT!

29. Dec 2009, 15:02

njammmmm njammm.man arii uzreiz sagribeejas...😛😀😛😛