Pēc avārijas kontracepcijas iedzeršanas šķidra vēdera izeja

Pēc avārijas kontracepcijas iedzeršanas šķidra vēdera izeja

20. Mar 2012, 18:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā rīkoties, ja pēc avārijas kontracepcijas lietošanas ir šķidra vēdera izeja? Atbilde medicīnas sabiedrības "ARS" ginekoloģe Ieva Baidekalna.

 

Jautājums:

Man ir 17 gadu un mani pēdējo dienu laikā nomāc viena lieta. Pirms četrām dienām man ar draugu bija dzimumakts un viņš beidza manī. Aptuveni nedēļu pirms akta man beidzās mēnešreizes. Pēc dzimumakta apmēram pēc 10 stundām iedzēru Escapelle avārijas kontracepcijas tabletes. Pēc tablešu iedzeršanas pēc kāda laika bija nedaudz slikta dūša un šķidra vēdera izeja. Tagad man nedaudz sāp krūtis, tās liekas nedaudz lielākas, kā parasti, arī olnīcas sāp. Vai tas liecina par grūtniecību?

 

Atbild medicīnas sabiedrības "ARS" ginekoloģe Ieva Baidekalna:


Visātrākais un vienkāršākais veids, kā noskaidrot, vai gadījumā nav iestājusies grūtniecība, ir veikt grūtniecības testu urīnā (nedēļu pēc dzimumakta, kad, iespējams, varēja iestāties grūtniecība) vai arī noteikt HCG hormonu asinīs. Ar lielāko varbūtību domāju, ka grūtniecība Tavā gadījumā nav iestājusies, taču noteikti ieteiktu aprunāties ar ginekologu par tieši Tev piemērotas kontracepcijas lietošanu, lai šādi satraukuma un neziņas brīži turpmāk izpaliktu.

Vizīti pie dr. Ievas Baidekalnas varat pieteikt pa tālruni 67201007

 

Uzdod savu jautājumu ginekologam, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!