Pazudušas mēnešreizes

Pazudušas mēnešreizes

04. Aug 2011, 13:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā rīkoties, ja pazūd mēnešreizes? Kas tam varētu būt par iemeslu? Konsultē „ARS” ginekoloģe Ilze Vidnere.


Jautājums:

Man ir ļoti liela problēma, tāpēc vēlos uzzināt speciālista viedokli. Man ir 16 gadi. Mēnešreizes man sākās 12 gados, visu laiku tās +/- bija regulāras, bet šogad tās man nav bijušas jau no janvāra un tagad ir augusts. Pie ginekologa biju maijā, ultrasonogrāfija neko neuzrādīja- it kā viss esot kārtība, ārste teica, ka mēnešreizes varētu parādīties pēc kādām 3 nedēļām. Ir pagājuši jau 3 mēneši, bet man tās nav vēl joprojām.

Stāsts ir tāds- pagājušogad es svēru 67 kg (esmu 175 cm gara), ģimenes ārste man teica, ka tas esot pārāk liels svars. Es uzturā sāku lietot ūdeni (apm. 1,5l dienā, dzeru no rīta 0,3l un stundu pēc gandrīz katras ēdienreizes), atteicos no baltmaizes, pie tējas nelietoju cukuru, gaļu uzturā, manuprāt, lietoju pietiekami (es neēdu speķi un desu). Alerģijas dēļ dermatologs lika atteikties no čipsiem, šokolādes, gāzētiem dzērieniem un našķiem. Tagad es sveru 56 kg. Esmu ļoti apzinīga, uztraucos par katru sīkumu, tādēļ man ir diezgan liels stress. Es nezinu, kas tieši ir vainojams pie mēnešreižu pazušanas. Iespējams, pie tā ir vainīgs mans uzturs vai stress.

Varbūt man ir kāda veselības problēma?! :(:(

Lūdzu, sniedziet man savu padomu. (Vai mans svars arī varētu būt vainīgs pie mēnešreižu pazušanas?) Kāds ir jūsu viedoklis, varbūt man apmeklēt kādu speciālistu, vai lietot kādus vitamīnus?

 

1

Konsultē „ARS” ginekoloģe Ilze Vidnere:

Jums nepieciešama speciālista konsultācija, lai noregulētu menstruālo ciklu.

Jūsu ķermeņa masas indekss (ĶMI) ir 18,5, kas atbilst normai, tātad 56 kg Jums ir ideāls svars.

Lai atjaunotos mēnešreizes, var lietot arī vitamīnus un uzturpiedevas, kuru sastāvā ir E vitamīns.

 

Uzdod savu jautājumu vai ierosini tēmu ginekologam, par kuru gribētu lasīt Māmiņu Klubā,  arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

mamma27 mamma27 02. Oct 2010, 19:15

Arī manējā. Tiešām forša,par spīti augstajām cenām ir vērts iet.