Māmiņa Ieva Ercmane iesūtījusi pavisam vienkāršas ogu kūkas recepti. Varbūt ir vērts pamēģināt?!
Ieva stāsta:
Šī ir mūsu šīs vasaras iecienītākā kūka. Ogu kūku ir ļoti viegli pagatavot un virsai var izmantot vienalga kādas ogas. Paši šo kūku esam cepuši ar zemenēm, avenēm, mellenēm, dažādiem ogu miksiem, kad būs klāt ābolu laiks noteikti iesaku izmēģināt arī ar rīvētiem āboliem. Šoreiz mājās bija upenes un mazliet ķirši tāpēc gatavojām no tiem.
Kūkas mīklai vajadzēs
- 150 g sviesta, vai margarīna
- 2 olu dzeltenumi
- 100 g cukura
- 300 g miltu
- Pustējkarote cepamā pulvera
Kūkas virsai vajadzēs
- 300 g ogu
- 2 olu baltumi
- 100 g cukura (ja ir skābas ogas var mazliet vairāk cukura)
- 1 tējkarote vanilīncukura
Visus mīklas komponentus sajauc
{pic:1}
un irdinot samīca, kamēr visa mīkla ir vienā gabalā.
{pic:2}
Tad liek mīklu uz pusstundu vēsumā.
Kad mīkla vēsumā atpūtusies ņemam un izrulējam viņu cepamajā pannā.
{pic:3}
Liekam krāsnī un cepam 175 grādu temperatūrā un cep 20- 25 minūtes.
Tikmēr ņemam olu baltumus pievienojam šķipsniņu sāls un putojam
{pic:4}
Pa daļām pievienojam klāt cukuru un vanelīncukuru. Puto tik ilgi līdz izveidojas stingras putas.
{pic:5}
Tad ņemam ogas un iecilājam saputotajā masā.
{pic:6}
Kad mīkla ir pacepusies 20 minūtes izņemam ārā mazliet padzesējam.
{pic:7}
Tad uz pusceptās mīklas klājam virsūs saputoto olbaltumu ar ogām.
{pic:8}
Liekam kūku atpakaļ krāsnī un cepam apmēram 30 minūtes 175 grādu temperatūrā.
{pic:9}
Un lūk kūka gatava. Lai labi garšo!
tkko uztaisīju ar āboliem-nogaršoju vēl karst-ļoti laba😀) tagad tik jāpagaida lai atdziest.!!!
nu tā kā man stāv mājās āboli un saldumus gribās dikti,būs jāpamēģina ar āboliem.
vēl nedaudz japagaida pašu āboli un būs jāpamēģina😀
Nu viss kārtībā 😉
tkko uztaisīju ar āboliem-nogaršoju vēl karst-ļoti laba😀) tagad tik jāpagaida lai atdziest.!!!
Izskatās, ka nedēļas nogalē būs atkal mūsu mājās gardumi, pateicoties Jums, meitenes.😀 Bildes ir labas.😀
nu tā kā man stāv mājās āboli un saldumus gribās dikti,būs jāpamēģina ar āboliem.
vēl nedaudz japagaida pašu āboli un būs jāpamēģina😀
Nu viss kārtībā 😉